Skip to content

Grip op Geo

ONLINE EVENEMENT

Doe meer met locatie-data. Registreer nu voor Grip op Geo Online en verbreed uw kennis over geospatial en locatie-intelligentie. We laten u nieuwe innovaties in technologie zien door middel van interactieve sessies, on-demand webcasts, hands-on trainingen, demo’s en workshops.

Woon onze webinars bij

 

Handhaaf alleen waar nodig met geo dashboards

Live webinar | Opname nu beschikbaar | Tjip van Dale

In onze omgeving vinden permanent veranderingen plaats. Als die veranderingen ongewenst zijn, moet er uiteraard ingegrepen worden door handhavers. Het op een min of meer ongestructureerde wijze fysiek inspecteren van wijken of gebieden is echter bijzonder arbeidsintensief. En bovendien door de toenemende vergrijzing ook niet houdbaar in de toekomst. De oplossing is vrij simpel: werk toe naar een situatie waarbij alleen nog fysiek geïnspecteerd wordt op locaties waarbij een menselijk oordeel onmisbaar is. Tijdens deze ‘Grip op Geowebinar laten we je zien hoe je met behulp van remote sensing data, snel gebieden kunt analyseren. En hoe je met deze data een dashboard met slimme widgets en mobiele apps kunt samenstellen, waarmee je alleen die locaties fysiek gaat controleren waar de kans heel groot is dat er een ongewenste situatie is. De webinar is met name interessant voor gebiedsbeheerders en handhavers, zoals wegbeheer, groenbeheer en beheerders bij waterschappen. 

Maak geodata breed toegankelijk met je eigen webwinkel

Live webinar | Opname nu beschikbaar | Patrick de Groot

Data is het nieuwe goud, hoor je regelmatig iemand zeggen. Dat geldt zeker ook voor ruimtelijke data. Kijk alleen al naar de populariteit van Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) en het Satellietdataportaal van het NSO. Het aanbieden van eerder ingewonnen data biedt voor zowel overheid als bedrijfsleven kansen, zeker als dit op een efficiënte manier kan. Het inrichten van een centraal geodata knooppunt of webwinkel maakt je data toegankelijk voor een breed publiek, al dan niet tegen betaling. In deze ‘Grip op Geo’ webinar kijken we hoe dit werkt en wat je er mee kunt. Een must-see voor iedereen die meer waarde uit geodata wil halen.

digital twin: je begrijpt het pas als je het ziet

Live webinar | Opname nu beschikbaar | Niels van de Graaf & Willem Hartzuiker

Gemeente Almere en IMAGEM ontwikkelen samen een virtueel, beleidsbewust informatiesysteem. Stel je voor dat je informatie kunt ‘zien’ zoals het in de echte wereld zou zijn. Stel je voor dat je in plaats van rapporten vol tekst, afbeeldingen en grafieken de voordelen van een digitale kopie van je leefomgeving gebruikt voor besluitvorming. Wat zou het betekenen als iedereen dezelfde informatie kan zien en begrijpt?

Gemeente Almere heeft een oplossing. Wat kun je van deze sessie verwachten? Gemeente Almere wil alle informatie voor iedereen begrijpelijk maken. Met digital twin technologie worden de beleidseffecten van wonen, planning, mobiliteit, klimaat of andere thema’s in beeld gebracht. Gecombineerd met AI-technologie voor gedeelde besluitvorming wordt een unieke samenwerkingsomgeving gecreëerd.

Ontdek het (verborgen) klimaatadaptieve vermogen van een stad

Live webinar | Opname nu beschikbaar | Harald Gortz

Hitte, wateroverlast en droogte worden bijna altijd geassocieerd met overlast, maar ze bieden ook kansen. Kansen? Jazeker kansen! Het klimaatadaptieve vermogen van een verstedelijkte omgeving is groter dan wij denken en biedt veel meer kansen dan we direct kunnen zien. Met remote sensing en slimme modellen kunnen we dit verborgen vermogen ontdekken en gebruiken in een digital twin. Tijdens deze ‘Grip op Geowebinar neem ik je in drie kwartier mee in wereld van remote sensing, verstedelijkte omgeving en klimaatadaptatie. Na de webinar heb jij ook inzicht in het verborgene. 

Bekijk onze webcasts