Skip to content

IMAGEM heeft de certificering ISO27001 voor informatie-beveiliging behaald

9 januari 2023, Apeldoorn – IMAGEM heeft op 28 december 2022 de certificering voor ISO27001 informatiebeveiliging behaald. Hiermee verzekeren we klanten en partners dat we voldoen aan de hoge normen van informatiebeveiliging.

Het behalen van deze certificering is voor ons een belangrijke stap in informatiebeveiliging. Het biedt een managementsysteem om onze informatiebeveiliging en onderliggende processen continue naar een hoger niveau te tillen.

Het certificaat is uitgereikt door DigiTrust na een uitgebreide en intensieve audit. Jaarlijks wordt er opnieuw een controle-audit uitgevoerd. In het kort houdt dat in dat er gekeken wordt naar wat we doen op het gebied van informatiebeveiliging en waar we onszelf kunnen verbeteren. Na drie jaar volgt een volledige audit. De audits worden uitgevoerd door een externe auditor.

Blijven leren

2022 stond bij ons teken van de implementatie van het managementsysteem voor informatiebeveiliging. We blijven ermee bezig, want nieuwe ontwikkelingen en verstoringen gaan in een stroomversnelling en vereisen van ons dat we continu leren en ons aanpassen aan deze veranderingen. In onze werkzaamheden als geo-ICT bedrijf gaan we veel om met gevoelige informatie, zowel van onszelf als die van externen. We vinden het natuurlijk belangrijk dat we hiermee zorgvuldig omgaan.

Wouter Brokx, onze CEO, legt uit waarom informatiebeveiliging belangrijk voor ons is. “Informatie en informatiebeveiliging is een belangrijk onderdeel van alles wat we doen. De beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en continuïteit van de informatie is van grote invloed, met name op de kwaliteit van het werk dat wij elke dag doen voor onze klanten. Wij willen de beste oplossingen en klantervaring bieden, nu en in de toekomst.”

Team effort

Om onze informatiebeveiliging naar een hoger niveau te tillen hebben we processen en procedures opgesteld en organisatorische, fysieke en technische maatregelen genomen die onze manier van werken verstevigen. ISO27001 is een norm die onze manier van werken standaardiseert, verstevigt en versterkt. Door middel van een certificeringsproces wordt dit in een internationaal erkende context geplaatst.

Mark Dunnewind, security officer bij IMAGEM, nam de leiding bij het behalen van de certificering. “Ik ben erg trots op het hele team. Ze hebben de vele veranderingen en standaardiseringen als gevolg van de ISO27001 implementatie omarmd en dragen actief bij aan onze gezamenlijke informatiebeveiliging”.

Meer informatie

Meer weten over onze certificering? Bezoek dan onze informatiebeveiliging pagina. Hier kan je het certificaat bekijken. Neem bij vragen contact op met Mark Dunnewind via ciso@imagem.nl.