Skip to content

Planspace

Samen scenario's evalueren

PLANSPACE is een oplossing om meer grip te krijgen op de leefomgeving. Het maakt samenwerking mogelijk rond een digitale maquette van de leefomgeving. Projecten kunnen gesimuleerd worden in de context van de ambities, doelstellingen en wettelijke kaders. Samen kun je scenario’s bouwen en evalueren met alle beschikbare kennis en de belangen van alle stakeholders om een gemeenschappelijk doel en draagvlak te verkrijgen. Dit alles is op elk moment in het proces aanpasbaar en herleidbaar, om in te kunnen spelen op nieuwe gebeurtenissen en adaptief te kunnen reageren op benodigde strategie wijzigingen. Zo kun je samen tot besluitvorming komen voor grip op de leefomgeving.

Planspace Simulator

Stel een virtuele 3D maquette samen van je leefomgeving en visualiseer data over je omgeving in de maquette.

Laat je data spreken. In de virtuele 3D maquette kun je jouw leefomgeving vanuit alle hoeken bekijken. Bekijk het vanuit birds-eye perspectief, of loop er doorheen.

Planspace Creator

Creëer scenario’s met elk hun eigen instantie van de virtuele 3D maquette en koppel deze aan de voor het project relevante beleidsdoelstellingen.

Bewerk een scenario door in de maquette objecten te verwijderen, aan te passen of toe te voegen, en koppel geïdentificeerde kansen, risico’s. Baseer je scenario’s op eerder gecreëerde scenario’s.

Bekijk een scenario in de virtuele 3D omgeving en haal per thema of onderwerp kennis en feedback op van alle stakeholders. De input van de stakeholders wordt direct in de 3D maquette bijgehouden.

De feedback kan worden geëvalueerd in de context van de doelstellingen om tot een goede beoordeling te komen. Het proces, de stakeholders en de gegevens zijn altijd 100% herleidbaar.

Probeer twee weken gratis

Planspace Simulator is onmisbaar voor de visualisatie en simulatie van je plannen. Maar ook de perfecte tool om burgers en omwonenden te informeren over veranderingen in de buitenruimte.

probeer nu gratis

De methode

Wij helpen om een digitaal model van het beleid op te bouwen, aan de hand van interviews, workshops en analyse van beleidsstukken. Daarna kan heel gericht een data inventarisatie plaatsvinden en een digitale leefomgeving worden opgebouwd.

De data

Het 3D model is een digitale tweeling van jouw leefomgeving, opgebouwd uit uw eigen data en beschikbare open data. Het beleidsmodel is opgebouwd uit uw visie- en beleidsstukken

De tools

PLANSPACE is de software om je Digital Twin mee vorm te geven en de effecten van je plannen te ervaren, in de context van beleid en de belangen van stakeholders.

PLANSPACE

Wilt u ook beleidsbewuste planvorming in uw projecten toepassen en heeft u behoefte aan meer grip op de leefomgeving?

Neem contact op