Skip to content

Schouw M.App

Inspecteer alleen waar nodig is

 

De inspectie van watergangen is een enorme klus voor handhavers van waterschappen. Maar dat hoeft niet. Met de oplossing Schouw M.App van IMAGEM kun je dit proces ingrijpend veranderen. Gebruik satellietbeelden en laat kunstmatige intelligentie en slimme algoritmes het meeste werk doen. Als handhaver hoef je dan alleen nog de sloten te controleren waar dat nodig is. Zo bespaar je veel tijd en geld. 

Schouw alleen waar nodig.

Quotation

Het grote voordeel is dat we de sloten niet meer zinloos langs hoeven te lopen

hoe het werkt

Jouw velddata en luchtofoto’s worden in Schouw M.App gecombineerd om automatisch problemen te detecteren. Dit wordt onder de motorkap gedaan met slimme machine learning. Dit wordt weergegeven in een dashboard waarin jij kan zien waar de problemen zich voordoen. Waar loopt het water goed door en waar niet?

Dit overzicht kan je vervolgens beheren en toedelen aan je handhavers. En dat hoeft dus alleen wanneer dat nodig is. Zij kunnen het veld in om de melding te inspecteren en ter plekke de melding keuren. En die melding krijg je dan weer terug in een overzichtelijke rapportage, die begrijpelijk is voor zowel je medewerkers als de managers.

We leggen dit haarfijn uit in onze brochure en video. Bekijk de video hiernaast en lees de brochure door hier te klikken >>

Eenvoudig

Kant en klaar ingericht, geen specifieke technische kennis nodig.

Snel

Je weet direct op basis van de data waar je moet controleren.

Flexibel

Inspecteer vanachter je beeldscherm en mobiele app.

Gemakkelijk

Werk in de cloud, geen belasting van je IT-systemen.

Schouwen in de 21e eeuw

Al jaren gaat het op precies dezelfde manier. Ruim zestig medewerkers van het Waterschap Drents Overijsselse Delta trekken in de herfst het veld in om alle sloten in hun gebied te controleren op een goede doorstroom. Dit proces wordt de schouw genoemd. Nu ziet diezelfde schouw er dankzij de beeldschermschouw heel anders uit.

Dat vertelt Erik Pander, medewerker toezicht en handhaving van WDO Delta. Lees het artikel met Erik >>

Ik ben Tjip van Dale, business consultant waterschappen bij IMAGEM. Schouw M.app is een oplossing die wij hebben ontwikkeld om waterschappen te helpen een handhaafproces als de schouw te digitaliseren. Handhaven vanachter je beeldscherm met behulp van satellietbeelden, dat is Schouw M.app. De ervaring leert ons dat waterschappen maar liefst 75 procent van de watergangen met Schouw M.app niet meer fysiek hoeft te controleren. Lees hoe dat werkt in mijn blog >>

laat mij Schouw M.App zien

Ik laat je graag in half uur durend online democonsult zien hoe dit werkt. Vul het formulier in en ik neem contact op om een digitale afspraak te plannen. 

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
    012-3456789

Technologie achter Schouw M.App

Schouw M.App is gebaseerd op M.App Enterprise en ERDAS IMAGINE. Hiermee zijn automatiseringen bij veel processen binnen waterschappen mogelijk. Dit kan helpen bij het sturen op belangrijke taken, en hierin te prioriteren. 

We hebben de antwoorden op veel voorkomende vragen alvast overzichtelijk voor je samengevat in onze Frequently Asked Questions >>

Wil je meer weten over de onderliggende technologie die we gebruiken in Schouw M.App? Neem dan een kijkje op onze technologie pagina >>