Aflevering 5 – Niels van de Graaf in gesprek met AI over digital twins

In deze aflevering gaat Niels van de Graaf, Marktmanager Overheid bij IMAGEM, in gesprek met ChatGPT en Gemini. De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie en LLM’s (large language models) gaan razendsnel. Wat heeft dat voor effect op de werkvloer binnen het geodomein? Hoe kan de overheid hierin het overzicht bewaren? Met een kleine knipoog gaat Niels in gesprek met deze twee om te kijken wat ze het geodomein te bieden hebben. En, misschien nog interessanter, hoe ze zelf naar de toekomst van AI in digital twins kijken.

Continue reading

Aflevering 4 – Joris Schouteden en de techniek achter de digital twin

In deze aflevering spreken we met Joris Schouteden, R&D Director bij Luciad. Misschien ken je Luciad wel van de digital twins. Het is de technologie die het mogelijk maakt om zulke digitale weergaves van de werkelijkheid neer te zetten. Maar wat komt daarbij kijken? Wat zijn de ontwikkelingen? En hoe weegt een eigen gemaakte tech zich op tegen grote game engines? Kortom, samen met Joris gaan wij, Tieme de Jonge en Wim Bozelie, de diepte in!

Continue reading

Aflevering 3 – Jeroen Waanders en de digitalisering van waterschappen

Binnen de waterschappen is de digitale transformatie in volle gang. Schouwen in het veld is nu digitaal schouwen en ook de digital twin speelt een steeds grotere rol. Jeroen Waanders van Waterschap Drents Overijsselse Delta zit daar midden in. Als innovatiemanager zorgt hij ervoor dat het waterschap zich steeds opnieuw verbeterd. Hoe kijkt hij tegen de rappe ontwikkelingen aan? Hoe kijkt hij tegen de toekomst aan? Luister nu naar zijn verhaal!

Continue reading

Aflevering 2 – Ronald Koning en geo in het defensie domein

In de tweede aflevering spreken we met Ronald Koning, account directeur bij Ordina. Hij heeft zelf een defensie achtergrond, dus spreken we over hoe geo daar vroeger ging. Maar ook hoe hij terecht is gekomen waar hij nu zit en hoe zijn ervaringen binnen defensie hem nu helpen. We leven sinds vorig jaar in een volledig andere wereld, wat merkt Ronald daarvan? Natuurlijk hebben we het over onze samenwerking en komt de uitdaging van 5D drone management ook langs. Luisteren dus!

Continue reading

Aflevering 1 – Bart de Lathouwer en Digital Twins

In deze eerste aflevering van de Geospeciale Podcast spreken we met Bart de Lathouwer, architect voor Open Urban Digital Twins en werkzaam bij Geonovum en de Gemeente Rotterdam. Samen met collega Niels van de Graaf hebben we het over het concept Digital Twin, de vele toepassingen, wat het is, wat het juist niet is en wat je kan doen om te starten met een digital twin.

Continue reading