Skip to content

ONEPORT

Jouw webwinkel voor geodata

 

Beschikbare ruimtelijke data snel en efficiënt vindbaar en beschikbaar maken, dat is waar ONEPORT om draait. Of het nu gaat om het intern inrichten van een centraal informatieknooppunt of data aan te bieden aan de buitenwereld, ONEPORT is er klaar voor. De combinatie van een intuïtief zoeksysteem, een bestelportaal en zelfs de mogelijkheid om dit te koppelen aan een online betalingsdienst, zorgt ervoor dat data altijd snel gevonden en gebruikt kan worden. 

hoe het werkt

Bekijk in een korte demonstratie wat de oplossing doet en de verschillende mogelijkheden.

bekijk demo
Collega Wim Bozelie vertelt

In ons magazine You Make Geospatial Matter vertelt Technology Director Wim Bozelie over ONEPORT en hoe deze tot stand is gekomen.

lees zijn artikel
Vorige slide
Volgende slide

data op orde

vind de correcte data snel en eenvoudig door uitgebreide zoekfuncties

bestelsysteem

zet een webwinkel op voor geografische data en pas zelf verkoopmodellen toe

controle

compleet beheerconsole voor inzicht in gebruik en bestelstatistieken

Aanpasbaar

De front-end is volledig aan te passen om aan je huisstijl te voldoen

geodata catalogus op orde

Met veel geografische data wil je jouw medewerkers, klanten en partners in staat stellen om snel en eenvoudig de juiste data te vinden voor hun project of vraagstelling. Dat vereist een intuïtief portaal met diverse zoekingangen. ONEPORT biedt deze omgeving. In een moderne interface, gebaseerd op de nieuwste webtechnieken kunnen gebruikers zoeken op de kaart, in de tijd, op sleutelwoorden, op type data en op iedere combinatie daarvan. Basis zoekfuncties zijn beschikbaar voor een snelle zoekactie, meer gespecificeerde vragen worden opgelost door geavanceerde zoekfuncties. Zo heeft iedereen altijd toegang tot de data die ze zoeken, zonder langdurig door bestandsstructuren en databases te ploegen of langs te gaan bij meerdere collega’s.

eigen webwinkel voor geospatial data

ONEPORT is meer dan een online gegevenscatalogus. Deze oplossing voorziet in een compleet bestelsysteem voor geografische data. Hiermee bepaal je zelf wat je wilt aanbieden en tegen welke prijs. Pas verschillende verkoopmodellen toe en laat afnemers zelf de gewenste opdracht samenstellen. Vervolgens kunnen zij direct afrekenen en wordt de bestelling klaargemaakt, volledig automatisch. Zodra de bestelling verwerkt is en de data klaar staat krijgt de besteller een link om deze te downloaden, dan wel een URL naar de juiste webservice en/of een afleverdatum voor bewerkte data.

Alles onder controle

Voor beheerders is ONEPORT uitgerust met een uitgebreide management console. Beheer daarin gebruikersaccounts en je verkoopmodellen, raadpleeg gebruiksoverzichten, haal voorgaande bestellingen terug en vraag statistieken op van het gebruik, zowel op datasetniveau, gebruikersniveau als ruimtelijk. Piekbelastingen worden inzichtelijk, je hebt inzicht in wat veel gevraagd wordt en kunt het aanbod daarop aanpassen.

Volledig aanpasbaar aan jouw wensen

Het is van belang dat de omgeving volledig aansluit bij je eigen huisstijl, zodat gebruikers de organisatie herkennen en het portaal naadloos aansluit bij je website. Wellicht heb je specifieke wensen waarin ONEPORT standaard niet voorziet. Dan is het goed om te weten dat IMAGEM de ONEPORT-implementatie op maat en specifieke wensen kan inrichten. We beschikken over een team van ervaren ontwikkelaars die vrijwel iedere wens op dit vlak kunnen realiseren.