Skip to content

DELTA

Jouw multitool voor ruimtelijke analyses

 

Per jaar verandert gemiddeld 15% van het grondgebied van een willekeurige gemeente, waterschap of provincie, maar handmatig speuren naar veranderingen is tijdrovend en kostbaar. Het actueel, betrouwbaar en compleet bijhouden van basis- en kernregistraties, assets en maatregelen is nodig om zeker te kunnen zijn dat je slimme beslissingen kan nemen. Met slimme data automatisering kan je eenvoudig en efficiënt beheer uitvoeren in een Nederlandstalige interface. Visualiseer veranderingen overzichtelijk voor analyse in slechts een paar klikken met DELTA.

hoe het werkt

Leer alles in detail over dit product in de brochure

download brochure
breed scala aan modellen

Veranderingen kunnen opgezocht worden in verschillende detectiemodellen, zoals dakkapellen, gebouwen, waterschappen, klimaatadaptatie, (groen)percelen en infrastructuur.

bekijk modellen
doe het zelf

Met automatisering kan je zelf de mutatiesignalering uitvoeren en de resultaten met een paar muisklikken verkrijgen.

bekijk webcast
Previous
Next

betrouwbaarheid

Modelmatige beoordeling beperkt foutmarge tot een minimum

werklast

Zet je medewerkers alleen in waar nodig is

controle

Door proces in eigen beheer is externe controle niet nodig

Aanpasbaar

Pas de modellen eenvoudig aan om aan je lokale behoeftes te voldoen

Question-Mark

Volledige automatisering bespaart tot 90% aan tijd​

Beheer grote gebieden snel

Vaak moeten grote gebieden gecontroleerd worden, wat zeer tijdsintensief is. Automatiseer mutatiesignalering met batchprocessing en verminder aanzienlijk de handmatige inspanning. Voer deze bijhouding zelfstandig uit gebruikmakend van de lokale gebiedskennis van de medewerker en vermijd het controleren van resultaten vanuit uitbesteding.

Handmatige fouten elimineren

Onze geautomatiseerde signaleringsoplossing is gebaseerd op vele jaren ervaring en gebruikt Hexagon technologie. Door aanpasbare ruimtelijke modellen die in een overzichtelijke gebruikersinterface zijn geïntegreerd, wordt het zoekproces volledig geautomatiseerd en kan een controleur gericht de gevonden veranderingen beoordelen. Met de toevoeging van machine en deep learning in verschillende modellen wordt de controle nog efficiënter. Automatisering vermindert niet alleen inspanning, maar het minimaliseert ook de fouten tot 90%.

Mutatiestandaarden definiëren

Heeft iedereen wel hetzelfde perspectief over wat wel en wat geen significante mutatie is? Elimineer de behoefte aan persoonlijk oordeel door standaarden te stellen en deze direct in de modellen te definiëren.

ontdek kansen voor klimaatadaptatie

Hitte, wateroverlast, droogte. Met klimaatverandering in het vizier is het wenselijk om voorbereid te zijn op de gevolgen. Met DELTA krijg je door de detectiemodellen snel inzicht in bijvoorbeeld de waterdoorlaatbaarheid van een wijk. En daartegenover weer welke percelen extra vatbaar zijn voor droogte. Of juist de hittestress van een stedelijke omgeving. Voer een analyse uit en de kansen voor klimaatadaptatie worden duidelijk weergegeven in de resultatenviewer. Zo weet je precies waar je welke klimaatadaptieve maatregelen kan uitvoeren.

klimaatadaptatie
mutatiesignalering data automatisering

Doe het zelf

Dergelijke alledaagse taken worden vaak uitbesteed, maar dat kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Uitbesteding leidt tot dubbel werk, omdat de resultaten van de contractpartij alsnog gecontroleerd moeten worden voordat de basisregistratie bijgewerkt kan worden. Met automatisering kan je zelf de mutatiesignalering uitvoeren en de resultaten met een paar muisklikken verkrijgen. Heb je  vragen? We hebben uitgebreide documentatie beschikbaar: modelbeschrijving, brochure, handleidingen, release guides en een FAQ.

Bekijk de modelbeschrijving >>

Bekijk de FAQ >>

Bekijk de laatste release guide >>

Technologie

De oplossing is een suite aan intelligente modellen, DELTA, gebaseerd op ERDAS IMAGINE van Hexagon. Veranderingen kunnen opgezocht worden in zowel 2D als 3D (op basis van hoogtemodellen) zoals dakkapellen, gebouwen, klimaatadaptatie, maar ook (groen)percelen, waterschappen en aanpassingen in infrastructuur. Met 1 druk op de knop kan je direct de voor- en na situatie met elkaar vergelijken. Bekijk modellen >>

big data management data automatisering