Skip to content

IMAGEM & Cyclomedia

Een premium digital twin met 3DNL en IMAGEM

Aan het eind van dit jaar maakt Cyclomedia met 3DNL elke gemeente in Nederland gedetailleerd beschikbaar in 3D. Cyclomedia biedt 3DNL aan in Street Smart, het eigen platform voor toegang tot alle datasets. Maar voor klanten met specifieke wensen voor hun 3D-omgeving, zijn Cyclomedia en IMAGEM een samenwerking aangegaan. IMAGEM combineert Cyclomedia data in een zelf samen te stellen viewer, zo komen cyclorama’s, luchtfoto’s, puntenwolken en 3DNL allemaal samen.

digital twin ook iets voor jouw gemeente? 

Bekijk de mogelijkheden en neem contact op!

je eigen digital twin

Speciaal voor 3DNL heeft een team van softwareontwikkelaars een reeks handige functionaliteiten ingebouwd die typisch passen bij werken met 3D-data. Denk bijvoorbeeld aan zon- en schaduwanalyses, het uploaden en visualiseren van BIM-modellen, het uitvoeren van zichtlijnanalyses en nog meer. Het product 3DNL is daarmee meer dan data alleen, het is juist de combinatie met functionaliteiten die de data zo bruikbaar maken.

3DNL gecombineerd met 360 graden foto’s en pandgegevens.

Samenwerking Cyclomedia en IMAGEM

In de praktijk krijgt Cyclomedia regelmatig te maken met aanvullende wensen en eisen waar het Street Smart platform niet in kan voorzien. Daar is nu een oplossing voor. Of eigenlijk, twee oplossingen.

Voor gebruikers met eigen 3D-software en expertise, biedt Cyclomedia de data via een download aan om zelf te integreren. En voor gebruikers die nog geen software of expertise in huis hebben of liever volledig ontzorgd willen worden door een 3D-specialist, is Cyclomedia een samenwerking aangegaan met IMAGEM. Voor meer functionele flexibiliteit, het combineren van 3D met andere data of simpelweg je 3D-omgeving breed in de organisatie en naar burgers aan te bieden heeft IMAGEM verschillende oplossingen.

Een digital twin geeft ons en onze inwoners dezelfde blik op de stad en maakt besluitvorming eenvoudiger en transparanter

Custom webservices toevoegen in je Digital Twin.

Het combineren van 3DNL met eigen BOR gegevens.

Laagdrempelig instapmodel digital twin

IMAGEM combineert Cyclomedia data in een zelf door de klant samen te stellen viewer op basis van gelijkaardige technologie als Street Smart. Concreet betekent dit dat cyclorama’s, luchtfoto’s, puntenwolken en 3DNL probleemloos gecombineerd kunnen worden laten zien. Hiermee voorzien de twee bedrijven samen in de behoefte om voor elk werkproces een set van oplossingen te bieden.

Een op maat gemaakte aanpak, is wat IMAGEM aanbiedt. Op eigen tempo en kennisniveau leer je hoe je met 3D-data en digital twins aan de slag kan gaan. De technologie biedt een laagdrempelig instapmodel en je kunt op eigen tempo je digital twin uitbreiden met geavanceerde toepassingen. Verbeter je informatievoorziening met de juiste 3D-data en de juiste 3D-technologie.

Voor wie?

Leeft bij jouw gemeente of organisatie ook de ambitie om te starten met een digital twin? De behoefte om actuele en hoge resolutie 3D-data te delen met inwoners en andere belanghebbenden wordt steeds groter. Maar waar begin je en hoe en wat zijn de kosten? Al vanaf 500 euro per maand is het mogelijk om te starten met een digital twin.

Start nu!

Met de drie turn-key basispakketten met gestandaardiseerde componenten is starten met een digital twin eenvoudig en snel te realiseren voor kleine gemeenten met minder dan 25 duizend inwoners, maar ook voor grotere gemeenten. Naast de basis, is het mogelijk om specifieke wensen op het gebied van content en functionaliteit toe te voegen. Een digital twin is op deze manier voor elke gemeente snel te realiseren.

Digital Twin Configurator met BIM in T3D