Skip to content

LuciadRIA

5D geodata in de browser

Het samenbrengen en visualiseren van grote hoeveelheden 3D en live data in een browser is een flinke uitdaging – maar niet voor LuciadRIA! Maak kennis met het krachtigste 3D geoplatform op de markt, waarin je moeiteloos duizenden objecten samenbrengt, zowel statisch als dynamisch en hiermee werkt in een 2D of 3D weergave en zelfs met live posities. LuciadRIA is ongeëvenaard als het gaat om performance en veelzijdigheid.

Breng al je ruimtelijke data in samenhang bij elkaar

maak de stap naar 5D

Een Digital Twin is niet opgebouwd uit één dataset, het is een combinatie van verschillende bronnen die samen een 3D wereld laten zien. Met LuciadRIA ben je in staat om al die bronnen eenvoudig samen te brengen in de browser, zonder dat de gebruiker iets hoeft te installeren. Denk aan gebiedsdekkende 3D objecten, landelijk beschikbare services en zelfs 360 graden panoramafoto’s! Ook dynamische data, zoals voertuigposities of sensor-waarden kun je in LuciadRIA toevoegen en daarmee echt een Common Operational Picture samenstellen.

Performance is alles

denk niet langer in beperkingen

Een demo-omgeving van een beperkt gebied is mooi, maar werkt het ook op een groot gebied? In LuciadRIA wel, hiermee zijn we in staat om moeiteloos bijvoorbeeld alle 10 miljoen gebouwen in Nederland in 3D af te beelden en vlieg je snel van Maastricht naar Groningen, waarbij je informatie van ieder individueel gebouw kunt opvragen en analyses kunt doen, zoals meten, schaduwanalyse en line of sight.  Is Nederland niet groot genoeg? LuciadRIA wordt toegepast op wereldwijde schaal, op alle niveaus.

Ga voor je eigen stijl

ontwikkel je eigen viewer in je eigen stijl

LuciadRIA is gebaseerd op API’s, waardoor je de applicatie volledig naar eigen inzicht kunt vormgeven, mits je beschikt over kennis van WebGL, Javascript en/of HTML5. Door deze aanpak ben je volledig vrij om de look and feel en functionaliteit van je applicatie te bepalen en ben je dus niet gebonden aan specifieke opmaak, functies, en dataconnecties. Alles is aanpasbaar, zodat je viewer ook echt jouw viewer wordt en naadloos past bij je eigen huisstijl.

Openheid voorop

bepaal zelf je applicatie-stack

Doordat LuciadRIA zich conformeert aan open standaarden kun je iedere service die OGC-standaarden levert direct gebruiken binnen je applicatie. Dit kunnen je eigen services zijn, of services die je vanaf een externe bron benadert.  Natuurlijk hebben we een scala aan eigen, krachtige serveromgevingen (waaronder LuciadFusion en ERDAS APOLLO), je kunt daarnaast dus ook je eigen server gebruiken. Hiermee past LuciadRIA in een meerlagen-architectuur zoals Common Ground.

Wel de flexibiliteit, niet de kennis?

laten we samen jouw droomapplicatie ontwikkelen

Zoals hierboven gezegd wordt LuciadRIA als een programmeeromgeving aangeboden en dit vereist dus kennis van programmeren. Heb je die kennis zelf (nog) niet in huis? Geen probleem, IMAGEM beschikt over een team van ontwikkelaars die op basis van jouw wensen een applicatie voor je kunnen ontwikkelen. Ook kunnen we je opleiden in de omgeving, zodat je na verloop van tijd de verdere ontwikkeling zelf kunt doen. Laat je dus niet tegenhouden door een gebrek aan kennis of ervaring.

Wil je meer gedetailleerde informatie over LuciadRIA? Bezoek dan de website van onze partner Hexagon Geospatial. IMAGEM is de officiële distributeur van LuciadRIA en andere Hexagon Geospatial software in de Benelux. Meer over LuciadRIA >>