Skip to content

Maak geodata breed toegankelijk met je eigen webwinkel

Webcast | 41 minuten

Data is het nieuwe goud, hoor je regelmatig iemand zeggen. Dat geldt zeker ook voor ruimtelijke data. Kijk alleen al naar de populariteit van Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) en het Satellietdataportaal van het NSO.

Het aanbieden van eerder ingewonnen data biedt voor zowel overheid als bedrijfsleven kansen, zeker als dit op een efficiënte manier kan. Het inrichten van een centraal geodata knooppunt of webwinkel maakt je data toegankelijk voor een breed publiek, al dan niet tegen betaling. In deze ‘Grip op Geo’ webcast kijken we hoe dit werkt en wat je er mee kunt. Een must-see voor iedereen die meer waarde uit geodata wil halen.

Na de webcast weet je:

  • hoe je een centrale bibliotheek voor je geodata inricht;
  • hoe medewerkers snel toegang krijgen tot de data;
  • hoe je geodata kan aanbieden aan je klanten;
  • hoe je data snel geleverd kan worden;
  • hoe je inzicht krijgt in het gebruik van je aangeboden data.

Spreker

Over ONEPORT

Beschikbare ruimtelijke data snel en efficiënt vindbaar en beschikbaar maken, dat is waar ONEPORT om draait. Of het nu gaat om het intern inrichten van een centraal informatieknooppunt of data aan te bieden aan de buitenwereld, ONEPORT is er klaar voor. De combinatie van een intuïtief zoeksysteem, een bestelportaal en zelfs de mogelijkheid om dit te koppelen aan een online betalingsdienst, zorgt ervoor dat data altijd snel gevonden en gebruikt kan worden.

Gerelateerde webcasts & evenementen