Skip to content

Support FAQ

Veelgestelde vragen

 

Heb je vragen over onze producten of licensing? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen (FAQ). Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan de Hexagon Community of stuur uw support vraag sturen naar support@imagem.nl.

Schouw m.app

Het kan wel, maar standaard bieden we Schouw M.App aan vanuit de Cloud. Daarmee heeft het geen impact op bestaande ICT architectuur en kunnen medewerkers de omgeving overal benaderen, ook vanuit huis. Zoals gezegd, wil je het liever in uw eigen omgeving installeren en beheren, dan is dat uiteraard geen probleem.

Jazeker, Schouw M.App kan data vanuit je bestaande GIS-omgeving inlezen en de analyseresultaten kunnen ook weer hierin worden ingelezen, als webservice of als lokaal bestand. Ook kan je de resultaten gebruiken om in te voeren in je zaaksysteem of andere systemen.

Ja, binnen Schouw M.App worden zogeheten Machine Learning modellen gebruikt die leren van eerdere situaties en op basis daarvan een oordeel geven over nieuwe situaties. Door meer te trainen worden de algoritmes steeds beter in het herkennen van schone en niet schone watergangen. IMAGEM begeleidt je bij de inzet en verzorgt de basisanalyse voor jou. Eventueel kan je dit proces ook volledig zelf uitvoeren.

Schouw M.App omvat veel meer dan een eenmalige analyse van satellietbeelden. Het begeleidt het volledige proces van inwinning van trainingsdata, beeldschermschouw, toedeling aan veldmedewerkers en terugkoppeling van de resultaten. Die keten kan alleen goed geborgd worden in een totaalsysteem. Alle resultaten vanuit die keten zijn uiteraard beschikbaar in open formaten en services en daarmee te gebruiken binnen je bestaande geo applicaties.

  

Nee, een van de voordelen van Schouw M.App is dat we de ‘know how’ van het werken met kunstmatige intelligentie en Data Science in modellen hebben verwerkt, en we de resultaten online aan je opleveren. Je hoeft zelf hiervan geen kennis te hebben. Indien je wel zelf analyses wilt doen en bijvoorbeeld eigen modellen wilt ontwikkelen met de onderliggende software, dan kan dat wel.

Nee, Schouw M.App wordt als omgevingslicentie geïnstalleerd en is beschikbaar voor alle medewerkers zonder individuele licentie. Dat geldt voor de gebruikers op kantoor, de beheerders en zelfs de veldmedewerkers. Je kunt zelf ongelimiteerd accounts aanmaken en rechten toekennen, zonder invloed op de licentiekosten.

Ja, dat kan. Schouw M.App is gebaseerd op het M.App Enterprise platform en hierbinnen kan je zelf data toevoegen, dashboards maken, mobiele applicaties configureren en nog veel meer. Ook dit is omvat in de omgevingslicentie. Je kunt zelfs applicaties configureren voor hele andere processen binnen je organisatie, de M.App Enterprise omgeving is open beschikbaar.

Jazeker, IMAGEM heeft een standaard ‘Proof of Concept’ programma waarmee we voor een gebied van maximaal 10 x 10 km (100 km2 in totaal) een proef kunnen doen. Binnen de proef kopen we data voor je aan, trainen we de algoritmes op basis van door jouw organisatie aan te leveren basis data en richten we een basis Schouw M.App omgeving voor je in, inclusief voorziening voor veldcontrole, tegen een vaste vergoeding. Zo kan je zelf ervaren of Schouw M.App meerwaarde heeft voor jouw organisatie.

DELTA

DELTA is geen weboplossing. DELTA is een extensie op de Remote Sensing applicatie ERDAS IMAGINE®. ERDAS IMAGINE® kan gebruikt worden binnen Windows 10, Windows Server 2016 en Windows Server 2019. 

DELTA wordt geïnstalleerd door het verplaatsen van de installatiefolder naar de juiste map en het toevoegen van DELTA aan de Layouts Gallery binnen ERDAS IMAGINE®. Een duidelijk stappenplan van de exacte handelingen die nodig zijn ten behoeve van de volledige installatie is te vinden in de meegeleverde DELTA Handleiding. Deze is te vinden in de DELTA installatiefolder. Vergeet naast de installatie ook niet de juiste configuratie toe te passen, het stappenplan hiervoor is ook in de handleiding te vinden.

DELTA wordt gestart vanuit ERDAS IMAGINE®. In de meegeleverde DELTA Handleiding is stap voor stap het algemene gebruik van DELTA beschreven. In een ander meegeleverd document; DELTA Modelbeschrijving, is daarnaast een voorbeeld van de werking van elk individueel model te vinden.

DELTA is een extensie op de Remote Sensing applicatie ERDAS IMAGINE®. ERDAS IMAGINE Advantage® of ERDAS IMAGINE Professional® is benodigd. Specifieke System Requirements zijn te vinden in de ERDAS IMAGINE 2022 Release Guide. Modellen werken vanuit DELTA met behulp van Python scripts, een installatie van Python in de juiste versie is daarom dan ook benodigd: een installatiebestand (Python 3.7.6) wordt met DELTA meegeleverd.

  

Een duidelijk stappenplan voor de installatie, configuratie en het algemene gebruik van DELTA is te vinden in de DELTA Handleiding. Dit document wordt meegeleverd met het product. Een beschrijving met een voorbeeld van de werking van elk individueel model is te vinden in de DELTA Modelbeschrijving. In dit document zijn daarnaast ook alle Groepen en Subgroepen binnen DELTA beschreven. De DELTA Modelbeschrijving wordt meegeleverd met het product en kan daarnaast ook via de website aangevraagd worden.

Licensing

Vrijwel alle licenties kunnen worden geactiveerd in de Geospatial Licensing Administrator. De 2022 editie is de meest recente versie. We bevelen je aan om deze versie te installeren voor het activeren van je licenties. De Geospatial Licensing Administrator 2022 kan worden aangevraagd bij support@imagem.nl.

Alle op abonnement gebaseerde licenties hebben een respijtperiode van 14 dagen. Hierdoor kunnen klanten doorwerken terwijl ze wachten op hun nieuwe licentie. Nieuwe, op abonnement gebaseerde licenties komen vaak binnen tijdens deze respijtperiode.

De regel voor alle licenties is dat oudere versies van de software volledig worden ondersteund door licenties van de nieuwste versies. Zo kan een IMAGINE Professional licentie met versie 16.7 (2022) gebruikt worden in combinatie met ERDAS IMAGINE 2016 of 2018. Dit werkt niet andersom: Een IMAGINE Professional licentie met versie 16.0 (vanaf 2016) werkt niet met nieuwere versies van ERDAS IMAGINE (2018 of 2020).

Klanten die ERDAS APOLLO gebruiken, hebben volledige toegang tot alle niveaus van GeoCompressor. Alle functionaliteiten van GeoCompressor worden ontgrendeld zodra een ERDAS APOLLO-licentie is gedetecteerd. Het maakt niet uit welke versie ERDAS APOLLO de klant gebruikt, er is altijd volledige toegang tot GeoCompressor*. Dit gaat echter maar in één richting, wat betekent dat klanten die een GeoCompressor-licentie gebruiken, geen toegang hebben tot ERDAS APOLLO.

*Houd er rekening mee dat hier beperkingen aan zijn. GeoCompressor kan de ERDAS APOLLO-licentie alleen gebruiken als deze op dezelfde machine is geïnstalleerd als de APOLLO-server. Voor het installeren van GeoCompressor op een andere machine is een nieuwe licentie vereist. Grote en zware compressietaken kunnen ook de snelheid van de APOLLO-server negatief beïnvloeden. Het is aan te raden om deze zware GeoCompressor taken te plannen op momenten wanneer dit de APOLLO Server gebruikers zo min mogelijk hindert.