Skip to content

Hexagon brengt M.App Enterprise 2021 uit

Met augmented 3D visualisatie en dynamische app configuratie

Apeldoorn, 24 maart 2021 – Hexagon’s Geospatial divisie heeft M.App Enterprise 2021 uitgebracht, een significante update van dit platform voor het maken van geografische en locatie intelligente applicaties. De nieuwste release bevat nieuwe browser gebaseerde 3D mogelijkheden en verbeterde visuele effecten, naast de mogelijkheid om eenvoudiger zelf applicaties samen te stellen. 

M.App Enterprise 2021 voegt volledige en naadloze integratie met Hexagon’s LuciadRIA omgeving toe. Hiermee kunnen gebruikers nu alle 3D mogelijkheden van LuciadRIA gebruiken, inclusief ondersteuning voor panoramafoto’s, schaduwering, aangepaste scherptediepte en meer visuele effecten. Hiermee kunnen browseroplossingen samengesteld worden zonder dat hiervoor geprogrammeerd hoeft te worden.

De nieuwste versie bevat tevens een nieuwe browser app configurator die het nog eenvoudiger maakt om tijdruimtelijke dashboards te creëren, die we kennen als Smart M.Apps. De Feature Analyzer is uitgebreid zodat gebruikers nu meerdere datasets on the fly kunnen toevoegen en analyseren en workflows kunnen opzetten. Met deze verbeteringen kunnen meer dynamische processen worden gemodelleerd, waardoor medewerkers in het veld worden gewaarschuwd als actie nodig is.

De stad Klagenfurt in Oostenrijk, al lange tijd een Hexagon gebruiker, heeft het nieuwe M.App Enterprise 2021 platform al in gebruik genomen om een app platform voor de stad op te zetten waarin een gedetailleerd 3D landschap van de gehele stad is opgenomen.

“Dit opent oneindige mogelijkheden voor applicaties die verschillende handmatige processen kan automatiseren, voor verschillende afdelingen in de gemeente,” vertelde Günter Koren, hoofd van de afdeling landmeten en GIS in Klagenfurt. “We geloven dat M.App Enterprise een essentiële stap zal zijn in onze reis naar een slimmere, veiligere stad voor onze 100.000 inwoners.”

In deze nieuwe release zijn nog meer verbeteringen toegevoegd, zoals een vernieuwing van de style editor, de mogelijkheid om de interfaces volledig aan de eigen huisstijl aan te passen en volledige ondersteuning voor SAP HANA databases.

Digital Twin mogelijkheden

IMAGEM implementeert als Diamond Partner van Hexagon’s Geospatial Divisie oplossingen op basis van dit platform bij organisaties in de Benelux. “Deze nieuwe release geeft verdere invulling aan onze visie van een Smart Digital Reality,” vertelt Patrick de Groot, sales director bij IMAGEM. “Met M.App Enterprise 2021 kunnen organisaties slimme monitoring realiseren, door locatie intelligentie naadloos te integreren met organisatiebrede systemen en workflows. Je Digital Twin wordt hierdoor veel meer dan een 3D kijkdoos, het geeft je de mogelijkheid om direct in te grijpen, de uitvoering hiervan te monitoren en het effect te toetsen aan beleid.”

Voor meer aanvullende informatie, neem contact op met het team Marketing bij IMAGEM +31 (0) 55 2002 055, marketing@imagem.nl.