Skip to content

Tom Buers is senior developer bij IMAGEM: “Ik voel me elke dag als een kind dat weer naar een speeltuin mag”

Met zijn kennis en carrière is Tom Buers een ervaren developer. Maar ook een ervaren developer kan soms nog verrast worden door de mogelijkheden van de technologie waarmee hij of zij mag werken. Dat geldt met name in de geowereld, ondervond Tom na ruim een jaar werkzaam te zijn bij IMAGEM.

Tom

Ontdekken, leren, toepassen

Tom was al ruim 10 jaar developer en op zoek naar iets nieuws, iets wat meer uitdaging bood. “Toen kwam IMAGEM op mijn pad” vertelt hij. “Dat kwam met name omdat ik collega Peter kende van mijn vorige werk. Hij vertelde mij over IMAGEM en wat ze precies doen.” En dat trok hem, met name het programmeren met Node.js, werken met 3D en de wereld van geo. “Het was iets wat ik nog niet eerder had gedaan”.

“Ik zocht iets kleinschaliger, een plek waar ik verder kon leren en er ook ruimte voor ontwikkeling was. Een mooie bijkomstigheid is dat ik niet ver hoef te reizen naar werk, want ik woon praktisch om de hoek.” Volgens Tom krijgt hij veel ruimte om te leren en te ontdekken: “Dat werd in het begin ook wel gezegd, maar gedurende de periode hier werd dat steeds meer duidelijk dat die ruimte er is. Dat geldt niet alleen voor het programmeren, maar ook voor geo. Daardoor groei en leer je snel.” Dat is na ruim een jaar nog steeds zo. Hij kon hier zeer snel aan de slag en kennis opdoen en direct ook bijdrages leveren aan het team, waardoor hij het gevoel kreeg alsof hij hier al jaren werkt. “Veel werkgevers zeggen dat ze het beste voor hun werknemers willen. IMAGEM is een van de weinige die daar echt blijk van geeft.”

Naast de ruimte en de flexibiliteit om zelf te groeien is ook de diversiteit in het werk een pluspunt voor Tom. “Veel opdrachten zijn anders en daar zit veel uitdaging in. Ik houd mij op het moment vooral bezig met research and development, het uitpluizen van dataformaten en hoe dingen werken. Uiteraard doe ik ook routinematige productontwikkeling. De kennis die daarbij is opgedaan helpt weer bij nieuwe opdrachten, want eerdere werkzaamheden leiden je altijd weer tot nieuwe inzichten. Alles wat je doet heeft voordeel voor de toekomst.” 

In het development-team werken Tom en zijn collega’s Arjen, Walter, Cas en Peter in sprints van twee weken. Hij vindt het leuk om te zien hoever ze kunnen komen met de tijd die ze hebben en volgens Tom bereiken ze steeds verrassend veel in die twee weken.

Eerder was Walter al aan het woord over zijn werkzaamheden als front-end developer. Lees zijn verhaal hier terug.

Met 3D de diepte in

3D was voor Tom redelijk onbekend terrein, maar dat hield hem niet tegen. “Het lijkt misschien niet voor de hand te liggen, maar je kan makkelijk in de wereld van 3D stappen. De wereld van 3D staat nog in de kinderschoenen binnen het geodomein. Hierdoor is iedereen enthousiast en blij met wat je ermee doet. Je bent aan het pionieren en krijgt erkenning voor je werk, omdat je met iets relatief nieuws bezig bent.”

Het was ook het eerste waar Tom mee aan de slag ging bij IMAGEM. “Ik ben er meteen opgedoken en gaan kijken hoe ver we hiermee kunnen gaan.” Het antwoord daarop is nog steeds niet duidelijk, want de mogelijkheden lijken eindeloos. “De vraag is vooral: kan mijn laptop het trekken? En kan het systeem van de gebruiker het trekken? We zijn nog niet tegen dat knelpunt aangelopen, maar hoe meer data we hebben en hoe realistischer de omgeving moet zijn, hoe harder dat zal gaan.”

Blijven verbazen

Hoewel Tom een jaar bij IMAGEM werkzaam is als developer heeft hij al veel gave dingen neergezet voor verschillende klanten. Zo is hij erg trots op de line-of-sight viewer: een tool met panoramafoto’s om een punt op een kaart te zetten, zodat de gebruiker kan zien wat er op die lijn te zien is. Dat is voor defensie en andere OOV-partijen erg interessant, omdat ze hiermee de positionering van personeel kunnen bepalen voor een goed overzicht. “Niet alleen de klant was tevreden, ook Hexagon (officiële softwarepartner – red.) was aangenaam verrast. Ze wisten niet dat er zo’n creatieve toepassing mogelijk was met de panoramafoto’s. De software was niet bedoeld om zo gebruikt te worden, dus ze waren verrast door de mogelijkheden van hun eigen technologie.”

Tom blijft nieuwe mogelijkheiden ontdekken in zijn werkzaamheden en verveelt zich geen moment. “Het voelt voor mij elke dag alsof ik een kind ben dat weer een speeltuin in mag. Ik mag weer knutselen, dingen doen en uitvogelen wat er mogelijk is. Het voelt niet als werk, het voelt als leuk bezig zijn.”

Wil jij ook werken aan toffe projecten met de nieuwste web- en geotechnieken, in een omgeving waar het team op 1 staat? Bekijk onze development vacatures en wie weet ontmoeten we jou binnenkort voor een gesprek!