Skip to content

Walter is developer bij IMAGEM: “Je krijgt de ruimte om je eigen ideeën in te brengen en uit te werken.”

In 2020 begon Walter Jansen vers aan het nieuwe jaar, want in januari van dat jaar kwam hij IMAGEM binnen als front-end developer. Een uitdaging, want hij wist niet zo goed wat hij kon verwachten. Nu, bijna twee jaar en veel toffe projecten verder, weet hij als geen ander wat er allemaal mogelijk is binnen development en het geodomein. Daarom spraken we hem over zijn ervaringen, projecten en alles daartussen.

Developer in het geodomein

Developers hebben tegenwoordig keuze genoeg als het gaat om vacatures. Dat was twee jaar geleden niet anders, toen Walter solliciteerde voor de functie front-end developer. “Ik zocht naar een klein bedrijf dat zich bevond in Apeldoorn. Ik vind het leuk om iets te maken, te programmeren en dan visueel zien wat er gebeurt. Een project tastbaar maken vind ik erg leuk” vertelt hij. “Toen ik hier kwam, wist ik niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Ik had nog nooit iets gedaan met geo, maar was wel benieuwd wat ermee mogelijk was. Het is een andere discipline dan de commerciële websites waaraan ik hiervoor werkte als front-end developer.”

Eenmaal begonnen merkte hij snel dat hij een specialisme indook en dat de projecten waaraan hij werkte verder gingen dan alleen iets commercieels. Daar is Walter erg enthousiast over: “Er is een grote diversiteit in apps die we maken die allemaal hun eigen nut hebben bij specifieke klanten. Zo heb ik gewerkt aan een storefront voor APOLLO, genaamd ONEPORT, een applicatie die satellietbeelden en andere luchtfoto’s beschikbaar maakt. Maar we werken ook veel in 3D, voor bijvoorbeeld digital twins van grote gemeenten.”

Ook in hoe hij samen met zijn collega’s projecten aanpakt vindt hij fijn: “We krijgen de ruimte om eigen ideeën te brengen en te leren, dat is leuk, vooral in combinatie met de nieuwste technologieën. Veel projecten worden dan ook vers opgezet. Dat betekent dat je je handen vuil moet maken en je soms op je bek kan gaan. Maar dan sta je weer op en heb je iets geleerd. Zo moest ik in het begin leren om te gaan met Vue.js. Dat was totaal nieuw voor mij, vanaf scratch beginnen. Maar we programmeren er nog altijd in en het heeft zijn vruchten afgeworpen”

De werkzaamheden binnen het development laten dat zeker zien. In samenwerking met onder meer het tech en sales team zetten ze grote prestaties neer waar Walter erg trots op is: “Met het team hebben we ONEPORT in twee jaar vanuit het niets naar een grote applicatie opgezet. Deze wordt binnenkort door het Ministerie van Defensie gebruikt. Er zijn genoeg bedrijven die er langer over doen om zoiets neer te zetten.”

Op dit moment verdiept Walter zich in 3D, een onderwerp dat erg complex, maar wel belonend is. “We werken nu aan een 3D viewer waarin we wateroverlast kunnen visualiseren over een bepaalde tijd en wat het doet met een stad. Dit kan je onder meer laten zien met een stop motion video die de wateroverlast laat zien over een tijdsperiode. Hierin komen allemaal features terug waarvan we eerst niet wisten of het kon, maar uiteindelijk wel goed uitpakte.”

De prettige werksfeer merkt hij ook terug algemeen bij IMAGEM. “Het zijn ook de kleine dingen om het werk heen wat het zo prettig maakt. De gezamenlijke lunch is altijd gezellig en het is fijn dat je soms even wat anders kan doen, zoals een potje pool”. En hoe ziet de toekomst er verder uit? De projecten gaan volgens Walter vloeiend, omdat er veel werk is: “Het is nu vooral veel doen, om aan de wensen van de klant voldoen.”

Wil jij ook werken aan toffe projecten met de nieuwste web- en geotechnieken, in een omgeving waar het team op 1 staat? Bekijk onze development vacatures en wie weet ontmoeten we jou binnenkort voor een gesprek! 

Picture of Bryan

Bryan

Bryan is Marketing Design Specialist en het creatieve brein binnen IMAGEM. Hij is verantwoordelijk voor de merkidentiteit zoals de aankleding van alle uitingen die IMAGEM doet, zoals video’s, website, advertenties, fotografie en nog veel meer.