Skip to content

DE DIGITAL TWIN ERVARING

Maak je geo-informatie voor iedereen duidelijk

Informatie en communicatie vanuit je organisatie moet voor iedereen duidelijk en te begrijpen zijn. Voor je klanten, burgers, maar ook je medewerkers, samenwerkingspartners en elke andere betrokken partij. Je kan besluiten wel in woorden beschrijven, maar een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Wat als dat plaatje interactief is? Waarin je verschillende scenario’s plant en test? Waarmee je beleidseffecten duidelijk in beeld brengt? Dat kan met een digital twin.

Digital Twin almere

Is een digital twin iets voor jou?

Met digital twin technologie breng je de beleidseffecten van wonen, planning, mobiliteit, klimaat en andere thema’s in beeld. Met slimme modellen voor gedeelde besluitvorming wordt een unieke samenwerkingsomgeving gecreëerd. Klinkt heel handig. Maar misschien wil je bewijs zien van andere organisaties. Of hoe dit nou werkt in de praktijk.

De theorie

Op donderdag 1 december bij ons in Apeldoorn laten we dat zien. In de ochtend hoor je het echte verhaal van het realiseren en implementeren van een digital twin. De successen, maar zeker ook de uitdagingen. Met ervaringen van de gemeente Almere in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Hoe kan de burger participeren met de digitale tweeling?

Het Gegevenshuis in Limburg is het afgelopen jaar druk bezig geweest met de opzet van een Zuid-Limburgse digital twin. Zij zorgen voor het inwinnen, beheren en leveren van informatie uit (basis)registraties voor veel Zuid-Limburgse gemeenten. Een digital twin helpt enorm bij de werkzaamheden. Zij vertellen het succes van dit project.

Bart de Lathouwer van Geonovum en gemeente Rotterdam vertelt over de weg naar de nationale digitale tweeling fysieke leefomgeving. Een belangrijke stap voor de opgaven waar Nederland voor staat. En hoe zet je 3D data slim in voor welke toepassing? Paul Geurts van gemeente Nijmegen legt uit waar 3D data en de digital twin in de praktijk toepasbaar is.

De praktijk

Na deze sessies is het tijd om zelf te ervaren: de Digital Twin Experience. De hele middag staat in het teken van de praktische workshop: Bouw je eigen digital twin. Want iedereen kan er een maken. Tijdens de workshop zit je zelf aan de knoppen, leer en ervaar! Onder begeleiding van onze technische specialisten kom je erachter hoe eenvoudig het is om er een op te zetten en hoe je deze kan toepassen.

Wil je weten of een digital twin ook iets is voor jouw organisatie? Bekijk het programma en het aanmeldformulier hier en wie weet zien we jou op donderdag 1 december bij ons op kantoor in Apeldoorn!