Skip to content

digital twin: je begrijpt het pas als je het ziet

webinar | opname beschikbaar

Gemeente Almere en IMAGEM ontwikkelen samen een virtueel, beleidsbewust informatiesysteem. Stel je voor dat je informatie kunt ‘zien’ zoals het in de echte wereld zou zijn. Stel je voor dat je in plaats van rapporten vol tekst, afbeeldingen en grafieken de voordelen van een digitale kopie van je leefomgeving gebruikt voor besluitvorming. Wat zou het betekenen als iedereen dezelfde informatie kan zien en begrijpt?

Gemeente Almere heeft een oplossing. Wat kun je van deze sessie verwachten? Gemeente Almere wil alle informatie voor iedereen begrijpelijk maken. Met digital twin technologie worden de beleidseffecten van wonen, planning, mobiliteit, klimaat of andere thema’s in beeld gebracht. Gecombineerd met AI-technologie voor gedeelde besluitvorming wordt een unieke samenwerkingsomgeving gecreëerd.

In deze Grip op Geo webinar laten Niels van de Graaf, marktmanager overheid bij IMAGEM, en Willem Hartzuiker, geo-econoom bij de gemeente Almere, je zien hoe stedelijke ontwikkeling, scenario’s en consequenties straks integraal kunnen worden bijgesteld. Alle stakeholders kunnen gezamenlijk ‘wat als’-scenario’s uitwerken en slimme samenhangende oplossingen bedenken. Hierdoor krijgen burgers, ondernemers en je eigen medewerkers meteen beeld bij je besluitvorming.

Sprekers

Picture of Willem Hartzuiker

Willem Hartzuiker

Willem Hartzuiker is geo-econoom bij gemeente Almere. Hij brengt de (geo-)informatiebehoefte met de achterliggende data van de interne klant in kaart met gebruik van de nieuwste innovaties.

Over digital twins

Met een digitale kopie of ‘digital twin’ van uw omgeving kunt u slimme analyses uitvoeren en scenario’s uitproberen voordat u deze in de werkelijke wereld implementeert. Deze aanpak helpt u beter inzicht te krijgen in uw omgeving voor betere datagedreven besluitvorming. Dit is mogelijk in zowel 2D als in 3D, boven- en ondergronds, op verschillende thema’s en in een hoge gedetailleerde weergave.

Gerelateerde webcasts & evenementen