Skip to content

Plenair programma

Make Geospatial Matter 2024

Bart de Lathouwer

Architect Open Urban Digital Twins

Wim van Stokkum

IMAGEM
Wouter

Wouter Brokx

IMAGEM

Geo als basis voor goed overleg

Keynote | 10:10 - 11:30

Heb jij ook wel eens het gevoel grip te verliezen? In een steeds complexer wordende wereld is grip een groot goed. En het verlies gaat gepaard met stress en ongemak. We zijn niet in control om de zorgplicht voor- en klantgerichtheid naar medewerkers, burgers en klanten te handhaven en verbeteren. En dat terwijl grote maatschappelijke vraagstukken steeds meer stakeholders aangaat en daarom meer en meer om participatie vragen. Veel maatschappelijke vraagstukken spelen zich af in het sociale domein, en die probeert men tastbaar te maken door bijvoorbeeld indicatoren van Brede Welvaart. Sociale aspecten gaat over mensen en beleving, en mensenwerk vraagt om maatwerk.

Maar hoe relateer je maatwerk nou op een verantwoorde manier aan de harde werkelijkheid en generieke infrastructuur van de fysieke leefomgeving? En hoe relateer je deze dan aan de beleidsdoelstellingen aan de ene kant en de harde regels van de juridische en administratieve werkelijkheid aan de andere kant? En hoe richt je effectmeting in en ga je om met allerlei onvoorziene gebeurtenissen?

Bart de Lathouwer, Wim van Stokkum en Wouter Brokx nemen je tijdens de keynote mee in de gelaagde wereld van mens en machine, van hard en zacht, en delen een smaakvol recept van verbinding, samenwerking en aanpassingsvermogen: Geo als basis voor goed overleg. Van trends tot tastbare toepassingen; van methodes tot data en instrumenten: hard en zacht als verantwoord maatwerk. Laten we in de wereld van het Digital Twin Ecosystem duiken, waar innovatie en participatie samenkomen om onze gemeenschap te transformeren.

Dagvoorzitter

Niels van de Graaf, IMAGEM

Onze eigen collega Niels van de Graaf is dagvoorzitter tijdens Make Geospatial Matter. Hij staat te popelen om jullie door een programma van interessante presentaties en discussies te leiden. Het belooft een dag vol ontdekkingen te worden, waarin we samen verkennen hoe we met slimme technologieën onze interactie met de overheid en onze leefomgeving kunnen verbeteren. Niels nodigt iedereen uit om deel te nemen aan het gesprek, te leren van de experts en te ontdekken hoe we deze innovaties kunnen inzetten voor een betere toekomst. 

Hexagon Geospatial & IMAGEM :: What's New?

Reinier de Graaf, IMAGEM | 15:30 - 16:00

Hexagon Geospatial en IMAGEM, bekend om hun innovatieve oplossingen in ruimtelijke informatietechnologie, zijn voortdurend bezig met het herdefiniëren van de manier waarop we geospatial data verzamelen, analyseren en interpreteren. Reinier de Graaf, een expert in de geospatial industrie, zal tijdens zijn ‘What’s New’ presentatie de nieuwste softwareontwikkelingen en technologieën onthullen die door Hexagon Geospatial en IMAGEM worden aangeboden. Deze ontwikkelingen beloven de wijze waarop overheden, bedrijven en burgers interactie hebben met geografische data, waardoor besluitvormingsprocessen efficiënter en effectiever worden. Van verbeterde data-analyse en -visualisatie tot geavanceerde cloud-based oplossingen en AI-gedreven inzichten, de presentatie van Reinier zal een blik werpen op de toekomst van geospatial technologie. Deze sessie is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de laatste trends en innovaties binnen de geospatial industrie.

Dagafsluiting

ZegMaarFornuis | 16:00 - 16:45

Voor de dagafsluiting hebben wij een van de best bewaarde geheimen op het gebied van improvisatieoptredens uitgenodigd. 

ZegMaarFornuis is een improvisatietrio bestaande uit componist/toetsenist Jarno van Es, tekenaar/illustrator Jan Cleijne en schrijver en filosoof Walter Breukers. Hun optredens draaien om het Fornuis, een custom made kookeiland waarmee ze ter plekke tekst, geluid en beeld improviseren. Met dit Fornuis én een menu op maat geven ze humoristische, verrassende en inhoudelijk prikkelende optredens tijdens evenementen.

evenementen pagina

Ga hier terug naar het overzicht

evenementen pagina

Ga hier terug naar het overzicht
naar pagina

Breakout Sessies

Bekijk de onderwerpen en sprekers

breakout Sessies

Leer over innovaties in geospatial technologie, woon trainingen bij en hoor van gebruikers over successen.
bekijk sessies

programma

Van 10:00 tot 18:30 uur