Skip to content

SChouw M.App FAQ

Veelgestelde vragen

 

Heb je vragen over Schouw M.App? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen (FAQ). Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze supportdesk. Zij helpen je graag verder als je niet verder komt met de FAQ.

MOET IK SCHOUW M.APP LOKAAL INSTALLEREN?

Het kan wel, maar standaard bieden we Schouw M.App aan vanuit de Cloud. Daarmee heeft het geen impact op je bestaande ICT architectuur en kunnen medewerkers de omgeving overal benaderen, ook vanuit huis. Zoals gezegd, wil je het liever in je eigen omgeving installeren en beheren, dan is dat uiteraard geen probleem.

WERKT SCHOUW M.APP SAMEN MET MIJN BESTAANDE APPLICATIES?

Jazeker, Schouw M.App kan data vanuit je bestaande GIS-omgeving inlezen en de analyseresultaten kunnen ook weer hierin worden ingelezen, als webservice of als lokaal bestand. Ook kan je de resultaten gebruiken om in te voeren in je zaaksysteem of andere systemen.

WERKT SCHOUW M.APP OP BASIS VAN KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE?

Ja, binnen Schouw M.App worden zogeheten Machine Learning modellen gebruikt die leren van eerdere situaties en op basis daarvan een oordeel geven over nieuwe situaties. Door meer te trainen worden de algoritmes steeds beter in het herkennen van schone en niet schone watergangen. IMAGEM begeleidt je bij de inzet en verzorgt de basisanalyse voor jou. Eventueel kan je dit proces ook volledig zelf uitvoeren.

WAAROM IS SCHOUW M.APP ONTWIKKELD MET EEN EIGEN GEO-OMGEVING?

Schouw M.App omvat veel meer dan een eenmalige analyse van satellietbeelden. Het begeleidt het volledige proces van inwinning van trainingsdata, beeldschermschouw, toedeling aan veldmedewerkers en terugkoppeling van de resultaten. Die keten kan alleen goed geborgd worden in een totaalsysteem. Alle resultaten vanuit die keten zijn uiteraard beschikbaar in open formaten en services en daarmee te gebruiken binnen je bestaande geo applicaties.

IS KENNIS VAN KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE NODIG OM MET SCHOUW M.APP TE KUNNEN WERKEN?

Nee, een van de voordelen van Schouw M.App is dat we de ‘know how’ van het werken met kunstmatige intelligentie en Data Science in modellen hebben verwerkt, en we de resultaten online aan je opleveren. Je hoeft zelf hiervan geen kennis te hebben. Indien je wel zelf analyses wilt doen en bijvoorbeeld eigen modellen wilt ontwikkelen met de onderliggende software, dan kan dat wel.

HEBBEN ALLE GEBRUIKERS VAN SCHOUW M.APP EEN LICENTIE NODIG?

Nee, Schouw M.App wordt als omgevingslicentie geïnstalleerd en is beschikbaar voor alle medewerkers zonder individuele licentie. Dat geldt voor de gebruikers op kantoor, de beheerders en zelfs de veldmedewerkers. Je kunt zelf ongelimiteerd accounts aanmaken en rechten toekennen, zonder invloed op de licentiekosten.

KAN IK SCHOUW M.APP ZELF UITBREIDEN MET EIGEN DASHBOARDS OF VELD APPLICATIES?

Ja, dat kan. Schouw M.App is gebaseerd op het M.App Enterprise platform en hierbinnen kan je zelf data toevoegen, dashboards maken, mobiele applicaties configureren en nog veel meer. Ook dit is omvat in de omgevingslicentie. Je kunt zelfs applicaties configureren voor hele andere processen binnen je organisatie, de M.App Enterprise omgeving is open beschikbaar.

KAN IK EEN PROEF UITVOEREN MET SCHOUW M.APP?

Jazeker, IMAGEM heeft een standaard ‘Proof of Concept’ programma waarmee we voor een gebied van maximaal 10 x 10 km (100 km2 in totaal) een proef kunnen doen. Binnen de proef kopen we data voor je aan, trainen we de algoritmes op basis van door je organisatie aan te leveren basis data en richten we een basis Schouw M.App omgeving voor je in, inclusief voorziening voor veldcontrole, tegen een vaste vergoeding. Zo kan je zelf ervaren of Schouw M.App meerwaarde heeft voor je organisatie.