Skip to content

Grip op Geo

Hands-on Workshop dag

 

De workshop dag is met succes verlopen! Na onze populaire workshop op Make Geospatial Matter 2021, ons jaarlijks evenement, besloten we een mooie workshop dag te organiseren. Hier kan je alle details van de workshopdag terugvinden. Houd deze pagina in de gaten voor de volgende editie van Grip op Geo!

Grip op Geo Workshop

Ochtendprogramma - Zelf datagedreven werken met M.app Enterprise

De wereld om ons heen is dynamisch. Effectieve sturingsinformatie is dat ook. Met M.App Enterprise krijg je de effectieve sturingsinformatie snel voor elkaar. Ook al heb je complexe data, een dashboard met daarop jouw data is vlug en eenvoudig in elkaar gezet. Daarmee communiceer je in één oogopslag de data over een specifiek of meerdere thema’s. In dit programma leggen we dat aan je uit in een presentatie en interactieve workshop.

Veranderingen in het landschap gedetecteerd, en dan?

Dankzij algoritmen kunnen we steeds meer veranderingen in de buitenruimte automatisch opsporen. Maar hoe verwerk je die op een snelle, eenvoudige manier die overal en door iedereen te gebruiken is? Dat gaan we je laten zien in deze sessie. Door te werken met op maat gemaakte workflows om situaties te visualiseren, werk te verdelen en direct te beoordelen bespaar je veel tijd en wordt mutaties verwerken leuk! Je krijgt een inkijkje in de nieuwste oplossing die we hiervoor aan het ontwikkelen zijn, maar alleen als je erbij bent. Inschrijven dus!

Sprekers: Patrick de Groot & Tjip van Dale

Patrick Tjip

Ga zelf datagedreven werken

‘Datagedreven’ is de nieuwe manier van werken, maar hoe werkt dat nou echt in de praktijk? En hoe snel heb je dit voor elkaar? In deze workshop gaan we aan de slag met M.App Enterprise. We starten vanuit de basis, waarna je zelf een interactieve geografische dashboard gaat maken. Je zult zien dat het redelijk eenvoudig is om met complexe data, een simpele interactieve geografische dashboard te maken. Hiermee wordt complexe data in een oogopslag makkelijk te begrijpen. Dus handen uit de mouwen en aan de slag met ‘datagedreven werken’!

Spreker: Dennis Westmaas & Reinier de Graaf

Dennis Reinier

9:00 uur: Ontvangst met koffie/thee ochtendprogramma 

9:30 uur: Parallelsessies 

Workshop
Presentatie

10:30 uur: Pauze met koffie/thee  

11:00 uur: Parallelsessies 

Workshop
Presentatie

12:00 uur: Afsluiting ochtendprogramma met een lunch

De workshopdag vindt plaats op ons kantoor in Apeldoorn, aan de Deventerstraat 37. Meer informatie over parkeren en bereikbaarheid vind je hieronder.

Middagprogramma - Krijg inzicht in de buitenruimte met Delta

Handmatig speuren naar veranderingen in je gebied kost ontzettend veel tijd. Maar het actueel, betrouwbaar en compleet bijhouden van de registraties is nodig om zeker te zijn van slimme beslissingen. Dat kan sneller. Met slimme data automatisering van DELTA voer je eenvoudig en snel beheer uit in een Nederlandstalige interface. We laten zien hoe, in slechts een paar klikken met DELTA, in de presentatie en de workshop.

Inzicht in de buitenruimte met DELTA

We behandelen twee onderwerpen. Eerst bespreken we DELTA en wat er nieuw is in DELTA 2022 update 1. Dit komt ook deels terug in de workshop. Het tweede deel gaat over de onderliggende spatial modeler. En vooral wat er mogelijk is wanneer je zelf aan de gang gaat. Hierbij gebruiken we het thema klimaat. Het klimaatadaptieve vermogen van een stad is groter dan wij denken en biedt veel meer kansen dan we direct kunnen zien. Met remote sensing en slimme modellen kunnen we dit verborgen vermogen ontdekken.

Sprekers: Wim Bozelie & Harald Gortz

Wim B Harald

Aan de slag met DELTA

In deze workshop gaan we aan de slag met DELTA. Hierbij ga je DELTA dus zelf gebruiken. Je draait een analyse model waarbij je zelf de resultaten gaat inspecteren. Daarnaast geven we informatie hoe je DELTA kunt inzetten op hele grote gebieden en hoe je deze resultaten kunt inspecteren.

Sprekers: Marcel van der Weerd, Reinier de Graaf & Kevin Schell

Marcel ReinierKevin

13:00 uur: Ontvangst met koffie/thee middagprogramma 

13:30 uur: Parallelsessies 

Workshop
Presentatie

14:30 uur: Pauze met koffie/thee  

15:00 uur: Parallelsessies 

Workshop
Presentatie

16:00 uur: Afsluiting middagprogramma met hapje en drankje

De workshopdag vindt plaats op ons kantoor in Apeldoorn, aan de Deventerstraat 37. Meer informatie over parkeren en bereikbaarheid vind je hieronder.