Skip to content

Dennis is al 16 jaar werkzaam bij IMAGEM: “Als werknemer wordt er naar je geluisterd"

Met zijn zestien jaar in dienst, is Dennis Westmaas één van de veteranen binnen IMAGEM. Hij brengt daarmee veel kennis, ervaring en verhalen met zich mee, die voor zowel nieuwe als gevestigde collega’s van veel waarde kunnen zijn. Dennis blikt terug en vertelt wat hij heeft geleerd, wat hem bezig houdt en wat zijn werk na al die jaren nog steeds interessant maakt.

Dennis

Dennis is bij IMAGEM verantwoordelijk voor de ICT en is sinds begin 2021 ook teamlead voor het support- en implementatieteam, dat bestaat uit Reinier, Marcel en Kevin. Hij zorgt voor een zorgeloze implementatie van server- en cloudgerelateerde producten bij klanten, zoals APOLLO, LuciadFusion en M.App Enterprise. Dennis is op dit gebied een echte expert, maar GIS en geo waren niet zijn achtergrond, toen hij in 2006 bij IMAGEM begon.

“Ik ben begonnen als systeembeheerder. Dat was ik ook bij mijn vorige werkgevers, maar ik ben hier naartoe gekomen, omdat ik raster interessanter en uitdagender vond dan alleen GIS.” Systeembeheer was zijn voornaamste taak, maar zijn taken werden steeds uitgebreider met de komst van serverproducten, zoals de producten van ERDAS toentertijd.

Voldoening

Hij kijkt met veel plezier terug op mijlpalen als de implementatie van ERDAS APOLLO bij verschillende klanten. “Ik moet dan gauw denken aan de implementaties bij Defensie en Dotka Data. Zij gebruiken APOLLO nog steeds en na ruim tien jaar zijn ze nog steeds even enthousiast over het gebruik.” Dat ging niet zonder slag en stoot. “We kwamen wel eens problemen tegen zonder een oplossing die voor de hand lag. Als je het dan weet op te lossen met een workaround, geeft dat heel veel voldoening. Vooral als het een oplossing is die ze al een tijdje zoeken en verdienen.”

Op dit moment verdiept Dennis zich in zijn managersrol. “Ik wil de mensen uit mijn team meer aandacht geven. Dit probeer ik steeds meer op te bouwen, ook omdat we steeds harder groeien en meer mensen in dienst treden.” In tijden van corona kan dit soms best uitdagend zijn, omdat er nu minder op kantoor wordt gewerkt en dus minder ‘live’ contact is. “Desondanks probeer ik de mensen, zowel klanten als collega’s, beter te leren kennen, want klantcontact is erg leuk en een prettig onderdeel van het werk.”

Make Geospatial Matter 2021

Veel leren

Aangezien hij van origine een systeembeheerder is, heeft Dennis veel geleerd op geogebied, zoals de mogelijkheden van remote sensing. Ook kan hij veel kwijt over hoe het is om bij IMAGEM te werken. “Het werk is heel variabel en divers. Daarnaast zijn de collega’s altijd bereid om te helpen en een luisterend oor te bieden.” Dennis vult aan: “Alles is bespreekbaar binnen het bedrijf en er wordt rekening gehouden met en geluisterd naar ieder persoon. Het team staat echt op één. Bovendien heb je als werknemer echt invloed op de beslissingen die worden genomen door het bedrijf.”

Dennis geeft ook een aantal tips voor potentiële nieuwe collega’s: “De werkzaamheden zijn heel divers en collega’s zijn altijd bereid om je te helpen. Een nieuwe collega kan hier veel leren van collega’s, het type werk wat we doen en het type organisatie dat wij zijn. Met de software die wij gebruiken en de werkzaamheden die daarbij horen, wordt het een leuke uitdaging voor nieuwe collega’s. Het is meer dan alleen het beheer van een Microsoft-omgeving. Je zult ook bezig zijn met zaken die bij remote sensing horen, dus je leert veel nieuwe dingen.”

Wil jij ook werken aan toffe projecten en bijdragen aan een stabiele, betrouwbare en snelle IT-omgeving voor zowel de klant als ons? Bekijk onze IT-vacatures en wie weet ontmoeten we jou binnenkort voor een gesprek!