Skip to content

Mobile Alert

Uw oren en ogen in het veld

 

Het vastleggen van problemen, het handhaven van verordeningen of het inwinnen van meningen kan een intensieve klus zijn. Je kunt niet overal tegelijkertijd zijn en er is niet voldoende capaciteit om overal langs te gaan. Dit is waar Mobile Alert een uitkomst biedt. Dankzij deze configureerbare dienst kunnen gemeenten, waterschappen en andere gebiedsbeheerders eenvoudig waarnemingen vastleggen met hun eigen smartphone en deze in een paar klikken doorsturen. Of het nu gaat om vuurwerkoverlast, een kapotte straatlantaarn, of het inventariseren van eikenprocessierupsen, met Mobile Alert kan iedereen kosteloos melden. Meldingen zijn standaard anoniem, indien een melder ervoor kiest om op de hoogte te worden gebracht van de opvolging dan kan hij dit aangeven door zijn emailadres in te geven.

Eenvoudig vastleggen en rapporteren van uiteenlopende situaties

Weet wat waar speelt en maak besluiten gebaseerd op informatie en de data die u verzameld via Mobile Alert.

Bepaal zelf wat u wilt vastleggen

ervaar het gemak van samenwerking

Bij Mobile Alert bepaalt u helemaal zelf wat u wilt vastleggen en hoe de interface eruit ziet. Hiervoor zijn standaard iconen beschikbaar, u kunt ook door ons iconen laten ontwerpen. Ook bepaalt u zelf wie welke melding ontvangt. Dat kan  per categorie, per gebied, en meer. De configuratie van Mobile Alert is zeer eenvoudig en wordt gedaan via een webgebaseerde wizard. Zo bent u snel operationeel. Voor publieke meldingsomgevingen kan iedere gebruiker kosteloos de app installeren en gebruiken. Door middel van zijn of haar locatie wordt automatisch bepaald welke configuratie van toepassing is.

Informatiegestuurd optreden

behoud overzicht en stuur gericht op actie

Met Mobile Alert ontvangt u niet alleen meldingen per e-mail, alle meldingen worden ook centraal opgeslagen en via een interactief dashboard beschikbaar gesteld. Hier kunt u interactief filteren op type melding, status, een specifiek gebied, moment van melding en meer. Ook kunt u de status van iedere melding aanpassen zodat direct zichtbaar is welke meldingen al verwerkt zijn en welke niet. Het dashboard wordt vooraf geconfigureerd en is direct beschikbaar bij ingebruikname.

Geen impact op uw ICT Infrastructuur

het gemak van cloud based hosting

Mobile Alert wordt geleverd als een online dienst, verzorgd door IMAGEM en Hexagon Geospatial. U heeft zelf geen ICT-omgeving nodig en er worden ook geen directe koppelingen gelegd. Alle data wordt centraal, op servers in Europa veilig opgeslagen en beheerd.

Direct verder werken in uw eigen geo-omgeving

benut de waakzaamheid van uw burgers in uw eigen omgeving

De data is voor u beschikbaar en kan naar wens ook in de vorm van WFS(-T) webservices beschikbaar worden gesteld. Daarmee bent u in staat om de gegevens in uw eigen geo-applicaties te benaderen en hierop aanvullende analyses te doen.

GeoMedia 2020 XtenGeo extension
advies

Gebruik Mobile Alert voor uw eigen inspecteurs

zet Mobile Alert in voor professionele inspecties en handhaving

Bij professionele inspectie en handhaving is het niet gewenst dat iedereen meldingen kan doen. Ook hier is Mobile Alert voor geschikt. Via bedrijfsgerichte configuratie wordt meldingstoegang verleend op basis van login, zodat alleen hiertoe bevoegde inspecteurs meldingen kunnen doen. Zo weet u zeker dat de meldingen betrouwbaar zijn.