Skip to content

Oplaadstations

SLIM OPLAADSTATIONS BEHEREN

De Oplaadstations M.App geeft informatie over strategische plaatsing van elektrische oplaadpunten voor beleidsmakers. Het visualiseert ook het gebruik van bestaande laadpunten op hun specifieke locatie.

slim budgetteren

weet waar en wat de effecten zijn van geïnvesteerde budgetten

op wijkniveau

zie waar en welke oplaadstations veel of weinig gebruikt worden

ontdek trends

onderzoek data over tijd om trends te ontdekken

besluitvorming

maak datagedreven beslissingen vanuit de interactieve informatie

Oplaadstations monitor

Waarom deze app?

De markt voor elektrische voertuigen maakt op dit moment een grotere verandering mee. We zijn met z’n allen constant opzoek naar nieuwe technologieën en er wordt meer focus gelegd op milieubescherming. Als gevolg hiervan groeit de vraag naar elektrische voertuigen enorm en daarmee ook de oplaadstations. De infrastructuur loopt hierin achter. Gemeenten hebben vaak niet de expertise of middelen om een strategie hiervoor te ontwikkelen. Deze Smart M.App combineert verschillende data bronnen, zodat deze uitdaging inzichtelijk kan worden gemaakt.

HOE WERKT HET?

Deze Smart M.App combineert verschillende soorten data bronnen. Hiermee krijgt een beleidsmakers inzicht en helpt het hen om de juiste locaties te specificeren voor nieuwe oplaadstations en vervolgens om te controleren of bestaande stations daadwerkelijk gebruikt worden en hoe effectief ze zijn.

Auto's met een stekker

0
auto's die een oplaadpunt nodig hebben

Bron: RVO | 2019

WAT DOET HET?

Voorspel in welke stedelijke gebieden de meeste potentiële gebruikers van elektrische auto’s wonen en werken en beoordeel in welke gebieden de hoogste vraag voor aanvullende oplaadpunten zal zijn. De Smart M.App combineert verschillende data bronnen en kan aangevuld worden met informatie over de potentiële gebruikers (zoals leeftijd, geslacht en inkomen). Analyses kunnen op buurt niveau gemaakt worden en er kan worden gewerkt aan een laadpuntenplan voor de toekomst. Meer weten >>