Skip to content

Hexagon kondigt Luciad 2021 aan

De nieuwste release verbetert de ervaring voor ontwikkelaars en levert nog sneller geospatial data

Apeldoorn, 23 juni 2021 – IMAGEMs partner Hexagons Safety, Infrastructure & Geospatial divisie heeft de release van Luciad 2021 aangekondigd, een belangrijke update van het platform voor het bouwen van geavanceerde locatie-intelligentie en real-time situational awareness. Luciad 2021 verbetert de prestaties en ontwikkelingsmogelijkheden en maakt webapplicaties nog dynamischer.

Met Luciad 2021 kunnen defensie, luchtvaart, maritieme en andere organisaties effectieve en betrouwbare webapplicaties ontwikkelen. LuciadFusion, een alles-in-één serveroplossing voor geospatial databeheer, heeft twee nieuwe soorten datastreaming, waardoor snellere streaming van beelden en puntenwolkdata mogelijk wordt. LuciadRIA, wat gebruikt wordt voor het bouwen van oplossingen in de browser, ondersteunt nu WebAssembly. Deze moderne technologie brengt desktopberekeningen naar de browser, waardoor de opstarttijd wordt verkort en de applicatieprestaties worden verbeterd.

Luciad 2021 biedt ook verbeteringen aan de SDK’s voor desktop- en voertuigapplicaties. LuciadLightspeed kan nu naadloos worden geïntegreerd in JavaFX applicaties. Dit maakt het eenvoudiger om LuciadLightspeed-kaartcomponenten in userinterfaces in te bedden. Daarnaast introduceert het nieuwe mogelijkheden, zoals het hoge resolutie map printing. LuciadCPillar, een API voor C++ en C# ontwikkelaars, is geüpdatet met labelling support en andere nieuwe functies.

Digital Twin mogelijkheden

“Naarmate data groter en complexer worden, hebben beleidmakers dynamische toepassingen nodig om informatie met zo min mogelijk vertraging te bekijken en te analyseren”, zegt Mladen Stojic, Geospatial President van Hexagons Safety, Infrastructure & Geospatial divisie. “Luciad 2021 levert nog betere prestaties voor geospatial streaming en webapplicaties, terwijl het ook de mogelijkheden van desktop- en voertuigoplossingen verbetert. Het biedt ontwikkelaars een zeer geschikte toolset en maximale flexibiliteit om aan hun technologie- en architectuurbehoeften te voldoen.”

 

Het Luciad-portfolio is de SDK bij uitstek voor het bouwen van belangrijke missiekritieke geospatial toepassingen met statische, dynamische en bewegende gegevens in 2D en 3D. Het wordt veel gebruikt in defensie-, luchtvaart-, maritieme en andere sectoren en maakt oplossing mogelijk voor de onder meer NAVO, EUROCONTROL, Lufthansa Systems en Airbus Defence and Space.

IMAGEM

We zijn IMAGEM. Wij zijn vertalers en locatie-intelligentie is ons domein. Wij vertalen gegevens van de veranderende leefomgeving om data-gedreven besluiten te kunnen nemen. Ons platform met hybride softwaretechnologie zet real-time data om in bruikbare informatie, waarbij zelflerende algoritmes ingezet kunnen worden om voortdurend verbeterende voorspellingen te kunnen maken. Wij vertalen geospatial data en informatie in kennis en inzicht, en hiermee willen we overheden, burgers en andere stakeholders helpen de juiste keuzes en besluiten te kunnen nemen voor meer grip op de toekomst.

Voor meer aanvullende informatie, neem contact op met het team Marketing bij IMAGEM +31 (0) 55 2002 055, marketing@imagem.nl.