Skip to content

Hexagon brengt Luciad 2020.1 uit

27 oktober 2020, Apeldoorn, Nederland – De nieuwste release biedt indrukwekkende 3D-beelden en ervaringen met unieke mogelijkheden voor dynamische panoramische beelden.

Luciad 2020

Hexagon’s Geospatial divisie heeft Luciad 2020.1 gelanceerd, een belangrijke update van het platform voor het bouwen van geavanceerde locatie-intelligentie en real-time, situational awareness applicaties. Luciad 2020.1 levert indrukwekkende 3D-ervaringen met ondersteuning voor 360 graden panoramische beelden die kunnen worden gecombineerd met andere 3D-data layers, een unieke mogelijkheid in de markt voor geospatial toepassingen. De nieuwste release biedt ook extra styling voor 3D-meshes en mogelijkheden voor 3D-data integratie.

Met het Luciad Portfolio van Hexagon kunnen ontwikkelaars krachtige applicaties maken die gegevens uit elke bron gebruiken voor visualisatie en analyse in 2D en 3D. Luciad applicaties ondersteunen defensie, luchtvaart, infrastructuur en andere cruciale sectoren door statische, dynamische en real-time gegevens te combineren, inclusief bewegende tracks.

Voor de 2020.1-release van LuciadRIA, die wordt gebruikt voor het bouwen van browser gebaseerde oplossingen, heeft Hexagon 360° panoramische beeldmogelijkheden toegevoegd. Deze kunnen worden gecombineerd met andere 3D-data layers om volledige beelddekking en gedetailleerde informatie over een locatie te bieden. Dit is de enige in zijn soort op de markt. Panoramische beelden geven gebruikers controle over wat ze in een afbeelding willen bekijken. De panoramische 3D-ervaring wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe dataservice voor het streamen van beelden in LuciadFusion, Hexagon’s OGC-compatibele serveroplossing.

“Met de toevoeging van panoramische beeldmogelijkheden en andere 3D-dataverbeteringen geeft Luciad 2020.1 lokale overheden, transportafdelingen, nutsbedrijven en anderen controle over wat ze kunnen observeren en analyseren binnen een bepaalde scène”, aldus Mladen Stojic, president van Hexagon’s Geospatial divisie. “Met deze mogelijkheden kunnen organisaties op afstand hun assets en infrastructuur monitoren, handmatige inspectieprocessen aanzienlijk verminderen en locatie-intelligentie in de hele onderneming volledig benutten.”

De release bevat andere nieuwe functies en verbeteringen waar klanten om vroegen, waaronder transformaties van militaire gridcoördinaten, niet-georefereerde op WebGL gebaseerde weergaven, verbeterde beeldsampling en aanvullende ondersteuning en upgrades voor formaten. Voor defensieklanten consolideert de Luciad 2020.1-release zijn marktleidende ondersteuning voor militaire symbologie om pixel-perfect te zijn op alle Luciad-platforms en programmeertalen.

Over IMAGEM

We zijn IMAGEM. Wij zijn vertalers en locatie-intelligentie is ons domein. Wij vertalen gegevens van de veranderende leefomgeving om data-gedreven besluiten te kunnen nemen. Ons platform met hybride softwaretechnologie zet real-time data om in bruikbare informatie, waarbij zelflerende algoritmes ingezet kunnen worden om voortdurend verbeterende voorspellingen te kunnen maken. Wij vertalen geospatial data en informatie in kennis en inzicht, en hiermee willen we overheden, burgers en andere stakeholders helpen de juiste keuzes en besluiten te kunnen nemen voor meer grip op de toekomst.

Voor meer aanvullende informatie, neem contact op met Yashita Arora, Marketing Director bij IMAGEM: +31 (0) 55 2002 055 of marketing@imagem.nl.