Skip to content

Harald is Business Consultant bij IMAGEM: “Hier kun je jouw kennis en kunde etaleren”

Werken met locatie vereist verbinding. Niet alleen in de technologie, maar ook tussen mensen. Sterker nog, ook tussen de technologie én de mensen. Het is een streven om die verbinding zo goed mogelijk te maken en daar maken onze business consultants zich sterk voor, waaronder collega Harald Görtz, die zijn verhaal met ons deelt.

Harald

Begin 2020 kwam Harald binnen bij IMAGEM als business consultant. Hij was bekend met het bedrijf, omdat hij bij een vorige werkgever gebruikmaakte van de technologie. Zijn ervaring met geo gaat echter verder terug: “Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met geo-informatie. Al gauw kwam ik terecht in de GIS-sector bij verschillende bedrijven.”

Na een gezamenlijk project met defensie, IMAGEM en zijn oude werkgever viel het Harald op hoe men hier projecten aanpakte. Na een kopje koffie en een goed gesprek met CEO Wouter Brokx besloot hij om de stap te nemen. “Het idee dat je bezig bent met het maken en verzamelen van goede oplossingen en niet zo zeer met uren maken, was voor mij de trigger. Het is de vrijheid en innovatie die je krijgt van IMAGEM, die mij hier naartoe trok. Ook het opnieuw kunnen samenwerken met een aantal oud-collega’s, zoals Niels van de Graaf, maakte het plaatje compleet”

“Binnen het team ben je actief in een bepaalde markt, bijvoorbeeld defensie, waterschappen of gemeenten. Als team heb je een gezamenlijke visie op het jaar en wat we willen bereiken, maar als business consultant heb je de vrijheid om binnen je markt invulling te geven op de doelen. Uiteraard wil je dat de producten goed gebruikt gaan worden in je markt, er is geen strikte sturing, maar vooral vrijheid. Uiteraard werk je samen met collega’s als dat nodig is.”

Spontaniteit

Harald was erg gecharmeerd van de 3D-mogelijkheden binnen Luciad toen hij bij IMAGEM begon. “Ik ben daar nu ook mee bezig in projecten met verschillende klanten. Het is gaaf om in de browser oplossingen te realiseren op het gebied van 3D.” Daarnaast laat hij graag zien wat je met data kan doen binnen ERDAS IMAGINE, zowel bij de klant als in een van zijn bekende blogs. “Het is een uitgebreid pakket met veel mogelijkheden. Met een beetje raster- en vectordata kan je zoveel taken uitvoeren en thema’s combineren, zoals klimaatadaptatie. Dat kan je vervolgens weergeven in een digital twin, wat niet per se een superrealistisch 3D model hoeft te zijn.” Harald gebruikt hiervoor vaak open data, waarmee hij al veel inzicht kan creëren voor de klant.

Na twee jaar heeft Harald het nog steeds naar zijn zin als business consultant. Hij is erg te spreken over de goede en open sfeer die hij hier ervaart, evenals de collegialiteit. “We helpen elkaar, geven feedback en je kan elkaar bellen als je hulp nodig hebt, zonder dat je van alles moet regelen. Maar het is ook de spontaniteit, collega’s komen naar je toe om hulp aan te bieden.” Harald vindt het ook mooi om te zien hoe IMAGEM groeit en veel geluid kan maken voor de grootte van het bedrijf. En dat komt volgens hem deels door de vrijheid en ondernemerschap die werknemers hier krijgen.

Jezelf laten zien

Harald heeft inmiddels veel geleerd. Naast een zelfcursus in ERDAS IMAGINE en andere technieken, leert hij ook van de bedrijfsfilosofie. “Je merkt als team dat we graag toffe projecten neerzetten. We verkopen niet zomaar software en schuiven ook geen dozen door. We hebben software en kennis in huis en daarmee ondersteunen we de vraagstukken uit de markt, zoals klimaatadaptatie, openbare orde en veiligheid en asset management. Daarmee komt een hoge mate van eigen inbreng in het bedrijf. Je kan ideeën plaatsen en meegeven aan anderen en andersom. Het is mooi dat je hier je kennis en kunde kan etaleren.”

Hier werken als business consultant raadt hij ten zeerste aan, met als hoofdredenen de vrijheid en creativiteit in het werk. Daarnaast geeft hij aan dat het contact tussen collega’s en klanten altijd plezierig is. Hij ziet zijn functie als een gezonde mix van uitvoeren en oppakken. “De verantwoordelijkheid die je zelf hebt is erg fijn. De aansturing is plat, tuurlijk zijn er wel managers, maar uiteindelijk doe je het samen. Met ondersteuning van IMAGEM heb je de vrijheid om invulling te geven aan je werkzaamheden.”

Om de perfecte locatie-oplossingen te vinden voor klanten als gemeenten en andere lokale overheden is een begrijpelijke vertaalslag erg belangrijk. Ben jij de schakel tussen business en technologie die de klant met aandacht en kennis verder helpt?