Skip to content

ERDAS APOLLO

Beheer en publiceer geodata snel en eenvoudig

De alsmaar groeiende hoeveelheden geografische data die we tot onze beschikking hebben vragen om een robuuste oplossing die deze data snel en eenvoudig breed beschikbaar maakt, orde schept zodat de data snel vindbaar is en van ruwe data direct informatieproducten kan maken. Dat is wat ERDAS APOLLO doet.

in de praktijk
Snelle luchtfotoservice voor Ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor landbouwregistratie.
succesverhaal
Efficiënt en toekomstbestendig beheer
Waterschap Hunze en Aa’s benut snelle luchtfotobeheerservice en zorgt voor snellere oplevering.
usecase
Doe het zelf

Start vandaag nog met beheren van je luchtfotomateriaal. Bekijk de webcast over de basis van ERDAS APOLLO.

bekijk webcast
Vorige slide
Volgende slide

ERDAS APOLLO Essentials

de snelste rasterserver ter wereld via open standaarden

Iedereen is gewend om in een paar seconden hoge resolutie beeldmateriaal van de hele wereld te bekijken. Om die performance te kunnen halen is traditioneel veel voorbereiding nodig, zoals het maken van tile caches om data snel op het juiste schaalniveau te kunnen weergeven. Maar niet met APOLLO.

APOLLO heeft een unieke methode om data zonder conversie in slechts een paar klikken als OGC-Compliant webservice (WMS en WMTS) aan te bieden aan iedere willekeurige client. Dat gebeurt met een snelheid die niet onder doet voor een tilecache gebaseerde oplossing en in veel gevallen zelfs sneller is. Dat scheelt enorm veel voorbereidingstijd en benodigde opslag. Door het efficiënte geheugengebruik is APOLLO moeiteloos in staat om honderden gebruikers te bedienen vanuit een enkele server, waar veel concurrerende aanbieders een volledig cluster aan servers nodig hebben. Dat maakt ERDAS APOLLO Essentials niet alleen de snelste, maar ook de meest efficiënte rasterserver ter wereld.

ERDAS APOLLO Advantage

orde in je geodata

ERDAS APOLLO Advantage is ontwikkeld met het unieke systeem van ‘Crawling & Harvesting’. APOLLO zoekt zelfstandig op de aangewezen locaties binnen het systeem naar aanwezige data, beschrijft deze vervolgens op basis van de aanwezige metadata en maakt deze data tot slot beschikbaar binnen en/of buiten de organisatie, als OGC-Compliant webservice en/of als download. Door dit zoek en beschrijfmechanisme eenmalig goed in te stellen en periodiek uit te voeren, blijft de datacatalogus automatisch actueel. Dit kan per uur, dagelijks, wekelijks of maandelijks, afhankelijk van de omloopsnelheid van de data.

Raadpleeg de catalogus met de meegeleverde Catalog Explorer applicatie door er doorheen te bladeren, te zoeken op specifieke criteria en natuurlijk door gebieden op de kaart te selecteren. Koppel de Explorer aan LuciadFusion en visualiseer datasets in 2D, 3D en door de tijd.

ERDAS APOLLO Advantage is zelfs in staat om niet-geografische data, zoals spreadsheets, documenten, foto’s en video’s op te nemen in de catalogus, mits voorzien van een locatieaanduiding. Hiermee haal je van een projectgebied ook snel de laatste milieueffectrapportage of planschets op.

ONEPORT – Jouw webwinkel voor geodata

richt je eigen webshop in

Met ONEPORT, een add-on op ERDAS APOLLO Advantage, kan je data gebruiksvriendelijk aanbieden in de vorm van een online webwinkel. Naast een gebruiksvriendelijke portaal voor het zoeken en bestellen van data biedt deze omgeving de mogelijkheid om verschillende prijsmodellen in te richten, een online betalingssysteem te koppelen, en nog veel meer. Meer informatie over ONEPORT vind je op onze speciale productpagina >>

ERDAS APOLLO Professional

on demand analyse

APOLLO Professional biedt als extra boven Advantage de mogelijkheid om procesmodellen on-the-fly uit te voeren en zo ‘value added’ informatieproducten uit je ruwe data te maken. Die uitvoerproducten worden vervolgens weer in de catalogus geplaatst en beschikbaar gemaakt, zodat ook anderen deze kunnen gebruiken. Met de Spatial Modeler in ERDAS IMAGINE kunnen specialistische modellen worden ontwikkeld, die vervolgens in APOLLO Professional worden uitgevoerd. Denk aan mutatiesignalering, het berekenen van hoogteveranderingen en meer. Hierbij wordt ook de OGC Web Processing Service ondersteund door APOLLO Professional, waardoor de uitvoer ook in iedere compliant client applicatie gevisualiseerd kan worden.

Wil je meer gedetailleerde informatie over ERDAS APOLLO? Bezoek dan de website van onze partner Hexagon Geospatial. IMAGEM is de officiële distributeur van ERDAS APOLLO en andere Hexagon Geospatial software in de Benelux. Meer over ERDAS APOLLO >>