Skip to content

ERDAS IMAGINE

Het meest gebruikte beeldverwerkingsplatform

Remote Sensing en beeldverwerking zijn sterk in opmars. De groei en ontwikkeling in beeldopnames zorgen ervoor dat we steeds meer actuele brondata verzamelen. Dat vraagt om een oplossing die ontworpen is om van deze enorme hoeveelheden data snel en nauwkeurig bruikbare geo-informatie te maken. Dat is precies wat ERDAS IMAGINE doet. De snelheid en verwerkingscapaciteit, gecombineerd met het gebruiksgemak en aanpasbaarheid maakt ERDAS IMAGINE een zeer geschikte omgeving voor beeldanalysten, data-inwinbedrijven, gebiedsbeheerders en uiteraard Remote Sensing specialisten.

Je registraties op orde

Voeg bestaande modellen toe aan ERDAS IMAGINE, zoals bijvoorbeeld de meer dan 50 direct te gebruiken modellen in onze DELTA omgeving.

bekijk delta
aanpasbaar en uitbreidbaar

Voor specifieke toepassingen is een scala aan add-on modules beschikbaar, waaronder de Expansion Pack, IMAGINE Photogrammetry, DSM Extractor en meer.

imagine uitbreiden
Vorige slide
Volgende slide

Terabytes aan data visualiseren en analyseren

versnel de verwerking van brondata

ERDAS IMAGINE is ontworpen om met zeer grote databestanden om te gaan. De geavanceerde architectuur, die gebruik maakt van multithreading en GPU-acceleratie, zorgt ervoor dat het moeiteloos terabytes aan informatie inlaadt, analyseert, visualiseert en opslaat. Dit geldt voor beeldmateriaal, puntenwolken, hoogtemodellen en alle andere data die ERDAS IMAGINE verwerkt. Doordat IMAGINE meer dan 100 dataformaten ondersteunt zonder conversie kan vrijwel iedere databron worden ingelezen. Deze bronnen kunnen vervolgens in samenhang worden gevisualiseerd en geanalyseerd, via een van de vele standaard analysefuncties of via een (zelf ontworpen) verwerkingsmodel.

Classificatie, objectherkenning en mutatiesignalering

koppel beelden visueel en vergelijk deze door de tijd

ERDAS IMAGINE is ontworpen om informatie uit ruwe data te halen, gebruikmakend van geavanceerde algoritmes en standaard aanwezige formules. Op basis hiervan kan snel een landgebruikskaart gemaakt worden, bepaald worden waar water stroomt of geanalyseerd worden wat er exact tussen twee opnamemomenten is veranderd. De interface van ERDAS IMAGINE stelt gebruikers in staat meerdere beelden aan elkaar te koppelen en zo snel vergelijkingen te doen. Ook zaken als swiping, flickering en fading zijn beschikbaar. Gebruikers kunnen systematisch door resultaten heen lopen en zo zeker zijn dat er niets vergeten wordt. Deze functionaliteiten komen terug in onze oplossing DELTA.

Gebruik de kracht van kunstmatige intelligentie – zonder programmeren

ga aan de slag met analysemodellen

ERDAS IMAGINE biedt meer dan 700 direct te gebruiken operators om zelf verwerkings- en analysemodellen samen te stellen, inclusief een breed scala aan Machine en Deep learning operators. Pas de kracht van kunstmatige intelligentie toe zonder ook maar een letter te programmeren. Door het visueel verbinden van databronnen aan de gewenste operators configureer je je eigen modellen en train je de software om specifieke objecten te herkennen, patronen te analyseren of verschillen op te merken. Voeg bestaande en nieuwe modellen eenvoudig als functieknop toe en geef zo iedere gebruiker toegang tot de analyse, open of versleuteld. Zo pas je de interface van ERDAS IMAGINE volledig aan je werkproces aan.

Aan de slag met Radar

benut de kracht van radar met ERDAS IMAGINE

Radardata is een van de bronnen waarvan het gebruik groeit, mede dankzij het beschikbaar komen van data uit bijvoorbeeld Sentinel 1 en RadarSat. Een groot voordeel van radar is dat het geen last heeft van bewolking of gebrek aan natuurlijk licht en daardoor vrijwel altijd goed kan worden ingewonnen, waar en wanneer ook ter wereld. ERDAS IMAGINE biedt een breed scala aan radartools om deze data te analyseren, te visualiseren, verschildetecties te doen en zelfs hoogtemodellen te maken. Denk hierbij ook aan het meten van verzakking tot op millimeterniveau. Veel van deze functies zijn ook via de Spatial Modeler te gebruiken.

Een rijke basisset met specialistische extra modules

ga direct aan de slag met de juiste basis voor beeldverwerking

ERDAS IMAGINE biedt veel functionaliteiten standaard aan. Vanaf het Essentials niveau kan je  honderden dataformaten combineren voor je kaartbeelden en serieel uitvoeren. Met Advantage krijg je toegang tot veel geavanceerde analysetools en kan je processen parallel uitvoeren. Ook zaken als orthorectificatie, mozaïeken en het corrigeren van beeldmateriaal (spectraal, radiometrisch en qua ligging) zijn onderdeel van ERDAS IMAGINE Advantage. Het Professional niveau voegt classificatie, segmentatie, en kunstmatige intelligentie toe. Dit alles komt met Professional ook beschikbaar in de meegeleverde Spatial Model Editor, waarmee eigen verwerkingsmodellen ontworpen kunnen worden en bestaande modellen aangepast kunnen worden.

Wil je meer gedetailleerde informatie over ERDAS IMAGINE? Bezoek dan de website van onze partner Hexagon Geospatial. IMAGEM is de officiële distributeur van ERDAS IMAGINE en andere Hexagon Geospatial software in de Benelux. Meer over ERDAS IMAGINE >>