Grip op Geo voor Advies- en Ingenieursbureaus

De wereld van geo-toepassingen is aan het veranderen. Uw opdrachtgevers verlangen geen basis GIS viewers meer, maar willen de impact van verschillende scenario’s kunnen afzetten tegen hun beleidsdoelstellingen, zoals energietransitie, urbanisatie, klimaatverandering en meer. Ze kijken hierbij naar de advies- en ingenieursbureau’s om op een agile manier  snel nieuwe informatiedashboards en planningstools te ontwikkelen en beschikbaar te maken. Ook de ambities om eenvoudig vanuit beschikbare data analyses en vergelijkingen te maken op een gestandaardiseerde manier en daarmee bijvoorbeeld volumeberekeningen op de BAG of 3D stadsmodellen op te zetten en te onderhouden reiken steeds verder.

Tijdens de Grip op Geo sessies laten we zien welke technologie vandaag beschikbaar is en hoe u hiermee nieuwe opdrachten succesvol kunt uitvoeren. De focus ligt hierbij op de praktijk, waarbij in iedere deelsessie een live demo zal worden verzorgd door een van onze consultants.

De sessies zijn bedoeld voor adviseurs, accountmanagers en projectleiders die een goed begrip van de mogelijkheden willen hebben en dit willen kunnen vertalen naar innovatieve projectvoorstellen voor opdrachtgevers.

IMAGEM nodigt u graag uit voor deze dag op donderdag 11 april 2019. 

14:00 - 14:30

Inloop & Registratie

14:30 - 15:00

Gebruik van Machine Learning modellen voor het automatisch detecteren van veranderingen in de buitenruimte

Patrick de Groot & Tjip van Dale, IMAGEM

15:00 - 15:30

Van stereofoto / LiDAR tot compleet 3D stadsmodel op het web - een stappenplan

3D is niet meer weg te denken uit het geo-domein en veel organisaties willen toe naar een Digital Twin van hun stad, en dat vervolgens ook kunnen delen met burgers en andere belanghebbenden. Ook voor de Omgevingswet zal een 3D stadsmodel straks een belangrijke informatiebron worden. Maar hoe bouw je dit, en hoe stel je het beschikbaar? In deze sessie laten we je zien hoe we vanaf basisdata naar een 3D stadsmodel op het web gaat.

Robbert van Bussel, Jasper den Besten, Patrick de Groot, IMAGEM

15:30 - 16:00

Koffiepauze

16:00 - 16:30

Wat voegen infrarood en Spatial Modeling toe voor het automatisch bijhouden van basisregistraties

Infrarooddata is niet nieuw, maar jarenlang werd het door veel afnemers van beeldmateriaal genegeerd, omdat niet duidelijk was wat het toevoegt en wel meer opslag vergde. Tijd om dat te veranderen. Samen met de nieuwste Machine Learning technieken kan infrarood een wezenlijke verbetering betekenen in de automatische opsporing van relevante veranderingen.

Patrick de Groot, Tjip van Dale & Robbert van Bussel, IMAGEM

16:30 - 17:00

Van eenvoudige app tot compleet 3D analysesysteem, de bouwblokken om zelf oplossingen te maken

Hoe bouw je zelf de meest geavanceerde geo-oplossingen, en hoe breng je die tooling in je organisatie zonder direct een enorme investering te moeten doen. IMAGEM kan organisaties helpen gefaseerd en met toegang tot de meest krachtige SDK’s en API’s oplossingen te bouwen die hun klanten versteld doen staan. Van Machine Learning tot Digital Twin en van Cloud based beheer tot geavanceerd GIS. In deze sessie worden de ontwikkelprogramma’s van Hexagon en IMAGEM belicht.

Patrick de Groot, IMAGEM

17:00 - 18:00

Borrel & Sluiting