Grip op Geo voor Gemeenten

De werkdruk ligt hoog, vele taken en processen moeten uitgevoerd worden met veel minder capaciteit. De gemeenten staan aan de lat om meer en meer digitaal te worden. De roadmap van de digitale agenda 2020 heeft een behoorlijke impact op de bestaande manier van werken en informatie architectuur.

In deze ochtend sessie nemen wij u mee hoe u efficiënt en effectief diverse taken en processen kan uitvoeren op een geautomatiseerde manier. De oplossingen die wij de revue laten passeren dragen onder andere bij aan vraagstukken als digitale transformatie, Internet of Things, digitaal besturen en de maatschappelijke ontwikkeling ‘common ground’ van VNG realisatie.

Laat u inspireren en ervaar de eenvoud hoe u kan bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van informatie, het maken van informatie en het publiceren/gebruik van informatie.

IMAGEM nodigt u graag uit voor een ontbijtsessie. De ontbijtsessie begint om 08:00 met een warm welkom tijdens de inloop en registratie en een heerlijk voedzaam ontbijt. Daarna zal het programma starten. Klik op ‘agenda’ om de inhoud van de ontbijtsessie in te zien.

De toegevoegde waarde van UAV data (Drone en Ballon)

Een uitstekend alternatief voor het gebruik van luchtfoto data is drone data. Dichterbij de grond en betere resolutie. Maar wat kan je er nou mee? Hoe past dit in bijvoorbeeld inspecties en bouwprojecten. En wat te doen in situaties wanneer het gebruik van een drone verboden is?

In deze sessie laten wij u zien hoe u eenvoudig UAV data kan gebruiken in verschillende werkprocessen.

Data gedreven werken en beslissen – Self service

Informatie gebruikers (bestuurders, beleidmakers, burgers en ondernemers) hebben moeite met de huidige informatie voorzieningen zoals GIS viewers en de standaard rapportage middelen. En informatie makers hebben veelal moeite met het eenvoudig en open realiseren van specifieke geo-puntoplossingen. Met de komst van principes als ‘informatie gestuurd werken’ en ‘data gedreven beslissen’ passen traditionele technologieën niet meer. Laat je informeren over nieuwe mogelijkheden van communiceren waarmee je het gebruikersgemak en begrijpbaarheid verhoogd.

In deze sessie laten wij zien hoe snel en eenvoudig een informatie maker dashboards en applicaties kan realiseren en hoe begrijpelijk en intuïtief deze zijn voor de informatie gebruiker. 

3D wat kan je er nú mee?

3D is een integraal onderdeel van de gemeentelijke processen. De werkelijk wereld is immers in 3D. Naast dat 3D er gewoonweg ‘cool’ uit ziet is het ook erg functioneel voor vele verschillende werkprocessen. Zo ondersteunt 3D onder andere bij het bijhouden van de Basis Registraties, vergunningen-toezicht-handhaving, beheer openbare ruimte, Ruimtelijke ordening en milieu.

In deze sessie laten wij zien hoe een 3D stadsmodel gerealiseerd kan worden welke bijvoorbeeld gekoppeld kan worden aan BIM of ingezet kan worden bij project ontwikkeling of city marketing. Maar je wordt ook meegenomen welke toegevoegde waarde 3D puntenwolken zijn voor de hier bovenstaande thema’s.