Grip op Geo voor Advies en Ingenieursbureau’s

De wereld van geo-toepassingen is aan het veranderen. Uw opdrachtgevers verlangen geen basis GIS viewers meer, maar willen de impact van verschillende scenario’s kunnen afzetten tegen hun beleidsdoelstellingen, zoals energietransitie, urbanisatie, klimaatverandering en meer. Ze kijken hierbij naar de advies- en ingenieursbureau’s om op een agile manier  snel nieuwe informatiedashboards en planningstools te ontwikkelen en beschikbaar te maken. Ook de ambities om eenvoudig vanuit beschikbare data analyses en vergelijkingen te maken op een gestandaardiseerde manier en daarmee bijvoorbeeld volumeberekeningen op de BAG of 3D stadsmodellen op te zetten en te onderhouden reiken steeds verder.

Tijdens de Grip op Geo sessies laten we zien welke technologie vandaag beschikbaar is en hoe u hiermee nieuwe opdrachten succesvol kunt uitvoeren. De focus ligt hierbij op de praktijk, waarbij in iedere deelsessie een live demo zal worden verzorgd door een van onze consultants.

De sessies zijn bedoeld voor adviseurs, accountmanagers en projectleiders die een goed begrip van de mogelijkheden willen hebben en dit willen kunnen vertalen naar innovatieve projectvoorstellen voor opdrachtgevers.

Registreer Nu  Agenda  

Maak je eigen Smart M.App!

Van beschrijvend, naar voorspellend, steeds meer overheden vragen om eenvoudig te begrijpen dashboards die trends inzichtelijk maken en de impact van specifieke beleidskeuzes laten zien. Hiervoor zijn Smart M.Apps ontwikkeld. Dankzij de krachtige Smart M.App Studio kunnen we deze overheden op maat bedienen, waarbij ieder thema zijn eigen Smart M.App krijgt. Korte ontwikkelcycli op een robuust platform. Tijdens deze sessie laten we zien hoe een vraag van een bestuurder kan worden omgezet in een datagedreven beheertool.

Een andere blik op ruimtelijke patronen

Om patronen en verbanden te begrijpen is focus cruciaal. Daarmee is een standaard GIS Viewer niet het juiste vehikel. Een Smart M.App, gemaakt met Feature Analyzer is dat wel. Ruimtelijke patronen worden hiermee snel inzichtelijk gemaakt en een gebruiker kan in slechts een paar klikken zien waar de hotspots zijn. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op deze specifieke manier van Smart M.apps configuratie. De Feature Analyzer biedt kant en klare templates die eenvoudig in te richten zijn, wij laten zien hoe.

Automatisch nieuwe informatie berekenen met Spatial Modelling

Het berekenen van inhoud en vloeroppervlakte vanuit bestaande BAG data heeft momenteel veel aandacht. Hoe kun je dit automatiseren? Of hoe berekenen we met steeds nieuwe data het beste pad door een terrein? In deze sessie nemen we u mee in de kracht en unieke pull-based architectuur van de Spatial Modeler, die inmiddels over vrijwel het hele Hexagon Geospatial portfolio gebruikt wordt. Daarmee bouw je een model in bijv. IMAGINE of GeoMedia, en zet het daarna moeiteloos in een Smart M.app.

Verschillende bronnen, toch een gedegen vergelijking

Satellietbeelden worden steeds meer gebruikt om actuele informatie over een gebied te verkrijgen. Er zijn vele verschillende satellieten, ieder met hun eigen karakteristieken. Deze zijn standaard niet met elkaar te vergelijken. Imagem heeft echter een baanbrekende methode toegepast om dit wel vergelijkbaar te maken en zodoende uit een breed scala van beschikbare beelden de juiste informaite te halen. In deze sessie laten we zien hoe we dit proces dankzij de Spatial modeler hebben weten te automatiseren.

Op naar een realistisch 3D stadsmodellen

3D stadsmodellen kunnen op verschillende manieren worden ingewonnen. Hierbij moet vaak gekozen worden tussen ofwel automatisch en snel, ofwel handmatig en realistisch. Maar waarom zou je kiezen? Tijdens deze sessie laten we zien dat het wel degelijk mogelijk is om snel, automatisch en toch realistisch een 3D stadsmodel op te bouwen, uit data die reeds op de plank ligt! Leer tijdens deze sessie hoe dit proces werkt en hoe je een dergelijk model niet alleen kunt maken, maar ook onderhouden.