Defence & Security Summit

'Kaarten' zijn erg belangrijk voor operaties, missies en ook in trainingen. Alles wat rijdt, vaart of vliegt heeft een navigatiesysteem dat gebruik maakt van een digitale kaart. Daarom is het zo belangrijk dat Defensie weet wat er allemaal mogelijk is met software vandaag de dag.

Verschillende soorten geo-technologie van IMAGEM worden gebruikt voor Defensie. Wij hebben tijdens deze dag meerdere workshops gepland staan om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met deze software. Dit evenement is speciaal voor Nederlandse Defensie en heeft daarom een beperkt aantal aanmeldingen. Registreer je zo snel mogelijk om zeker te zijn van een plek.

IMAGEM nodigt u graag uit voor deze dag op donderdag 18 april 2019. 

De ochtendsessie zal in het teken staan van training, dus workshops om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de software van IMAGEM.

09:00 - 09:30

Inloop & Registratie

09:30 - 11:00

Training: Machine Learning Hands-on

Sinds de release van Erdas Imagine 2018 bestaat de mogelijkheid om Machine Learning toe te passen in de Spatial Modeler. In deze workshop gaan we hands-on, met een stap voor stap uitleg, leren hoe de Machine Learning operators toe te passen zijn. We gaan deze techniek toepassen op het classificeren van beelden en maken hierbij gebruik van bijvoorbeeld Random Forest.

Wim Bozelie, IMAGEM

11:00 - 11:30

Koffiepauze

11:30 - 12:30

Training: Customise ERDAS IMAGINE® Interface

Erdas Imagine biedt een schat aan functionaliteiten. Ze zijn overzichtelijk geordend in een frisse ribbon interface. Als gebruiker heb je de volledige vrijheid om de interface aan te passen aan je wensen. Zo kun de interface aan passen naar een specifieke workflow, waarbij je zelf knoppen kunt toevoegen die eigen modellen starten. In deze training leer je hoe dit precies in zijn werk gaat.

Jasper den Besten, IMAGEM

12:30 - 13:30

Lunch

13:30 - 14:00

Smart Digital Reality & ELA

Snelle en betrouwbare situational awareness is cruciaal voor effectieve inzet van mens en middelen. De toekomstvisie van IMAGEM sluit hierbij aan en richt zich op ‘Smart Digital Reality’. Dankzij de nieuwe Enterprise Agreement tussen IMAGEM en Defensie komt de nieuwste technologie, waaronder de 5D omgevingen van Luciad, M.App X en M.App Enterprise hiervoor beschikbaar. Tijdens deze sessie wordt de visie nader toegelicht en wordt inzicht geboden welke mogelijkheden de nieuwe overeenkomst voor Defensie biedt.

Niels Wichers, MoD
Patrick de Groot, IMAGEM

14:00 - 14:30

From UAV imagery to 3D data

Het gebruik van UAV’s is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Veel mensen zijn er zelfs in prive sfeer hobbymatig mee bezig, eromheen is een levendige UAV industrie ontstaan. Ook binnen Defensie organisaties zien we op dit vlak een sterke opmars. In deze sessie wordt een toepassing getoond, waarbij UAV beelden near-realtime worden omgezet in puntenwolken die gebruikt worden bij het analyseren van een object.

Robbert van Bussel & Jasper den Besten, IMAGEM

14:30 - 15:00

Automatische inwinning van 3D gebouwen

Om de grote hoeveelheden die die op ons afkomen te kunnen verwerken naar relevante producten, is automatisering van processen vitaal. In deze sessie zal worden getoond hoe je via een geautomatiseerde workflow stereo beelden kunt omzetten naar puntenwolken en vervolgens 3D gebouwen met texturen.

Jasper den Besten & Robbert van Bussel, IMAGEM

15:00 - 15:30

Update Imagery Basemap: Pixels serveren met ERDAS APOLLO

Tijdens de Defence Summit van 2018, heeft de DGeo uiteengezet dat ze werkt aan de realisatie van een Imagery Basemap voorziening. Ze hebben hiertoe gesproken met verschillende marktpartijen en inmiddels is een product gekozen dat binnenkort voor u beschikbaar komt. In deze sessie wordt een statusupdate gegeven en zal in worden gegaan op de technische aspecten en toepassingen. Tevens wordt een sneek preview gegeven van de Imagery Basemap, geserveerd door Erdas Apollo.

Joost Michael, MoD
Dennis Westmaas, IMAGEM

15:30 - 16:00

Koffiepauze

16:00 - 16:30

3D Situational Awareness met Luciad Ria

Tijdens militaire operaties is het van belang constant een goed beeld te hebben van de omgevingssituatie: Situational Awareness. We zijn gewend om dit beeld op te bouwen en gebruiken in 2D. Tijdens deze sessie wordt getoond wat hierbij de meerwaarde is van de derde dimensie, 3D. We laten zien hoe de omgeving sneller en beter kan worden begrepen en hoe 3D data geavanceerde terrein analyses mogelijk maakt.

Jasper den Besten, IMAGEM

16:30 - 17:00

Geospatial Analysis Technieken

Het DIVI zorgt sinds jaar en dag voor gedegen geo-opleidingen voor een zeer breed defensiepubliek. Variërende van de opbouw van basis geografische kennis tot geavanceerde geospatial technieken. DIVI is druk bezig met het herstructureren van de diverse geo-opleidingen en daarbij met name verdiepingen aan te brengen op het terrein van geospatial analyses. In deze sessie worden deze ontwikkelingen besproken en zullen een aantal voorbeelden getoond worden van analysetechnieken.

Marc Gouw, MoD

17:00 - 18:00

Borrel & Diner