Smart Charging Stations

Smart Oplaad Stations

SLIM OPLAADSTATIONS BEHEREN - De Smart Oplaad Stations M.App geeft informatie over strategische plaatsing van eletrische oplaadpunten voor beleidsmakers. Het visualiseert ook het gebruik van bestaande laadpunten op hun specifieke locatie.

Wat te verwachten

De markt voor elektrische voertuigen is op verschillende manier gestimuleerd. Echter, de ontwikkeling van oplaadstation infrastructuur loopt een stuk achter. Gemeenten hebben vaak niet de expertise of middelen om een strategie in hun beleid voor oplaadstations te ontwikkelen die zowel kennis gedreven als data gedreven zijn. Deze Smart M.App combineert verschillende soorten data bronnen om beleidsmakers te ondersteunen in deze uitdaging en helpt hen om de juiste locaties te specificeren voor nieuwe oplaadstations en vervolgens om te controleren of bestaande stations daadwerkelijk gebruikt worden en hoe effectief ze zijn. 

Voorspel in welke stedelijke gebieden de meeste potentiële elektrische bestuurders wonen en werken en beoordeel in welke gebieden de hoogste vraag voor aanvullende oplaadpunten zal zijn. De Smart M.App combineert verschillende data bronnen en kan aangevuld worden met informatie over de potentiële elektrische bestuurders (zoals leeftijd, geslacht en inkomen). Analyses kunnen gemaakt worden op buurt niveau gemaakt worden.