Skip to content

Tjip van Dale werkt alweer 10 jaar bij IMAGEM

01 mei 2024

Onze pragmatische Tjip is 10 jaar in dienst. Een virtuoos die tot het uiterste gaat om de gewenste resultaten te behalen op een reeks van verschillende gebieden. Altijd op zoek naar slimme oplossingen die gebaseerd zijn op innovatieve technieken en automatisering. Met een bak kennis en ervaring deelt hij zijn mening ongezouten, maar altijd oprecht. Hij bekleedt de functie van Business Consultant. En dat doet ie dus al meer dan een decenium lang. Om dat te vieren deelt hij zijn ervaringen bij IMAGEM en leren we hem beter kennen.

Een wereld van verschil in vergelijking tot mijn vorige werkgever. IMAGEM is veel meer “sales driven” en “straalt” dynamiek uit.

Beschrijf je functie eens.

Business Consultant. Waarbij ik de link leg tussen onze product en oplossing en de waterschappen met hun proces om zo invulling te geven aan informatievragen die het waterschap heeft bij de uitvoering van hun wettelijk taken.

Wat is je achtergrond?

Ik ben als bedrijfseconoom afgestudeerd in Rotterdam op de Erasmus Universiteit in 1987. Na mijn studie ben ik begonnen bij een ingenieursbureau en daarna vrij snel overgestapt naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van hydraulische systemen en besturingen. Bij dit bedrijf ben ik ‘hooked’ geraakt aan het automatiseren. Ik mocht daar het logistieke proces rond de in- en verkoop van revisie-onderdelen voor automotoren stroomlijnen en automatiseren. Hierna ben ik als application engineer gaan werken en vervolgens als senior technical consultant.

Wat vind je leuk aan het werken hier?

Vrijheid in het werk, dat ik mijn eigen prioriteiten kan stellen en daar de ruimte voor krijg, is voor mij een groot goed. Daarnaast zijn er hele leuke inspirerende collega’s waarmee ik echt goed kan opschieten die voor mij het verschil maken.

Wat zijn je dierbaarste herinneringen met het team?

Dat was de keer, dat Intergraph, Leica Geosystems en IMAGEM gezamenlijk een congres in Burgers’ Zoo hadden georganiseerd. Dat was voor mij wel een hoogtepunt. De locatie was echt geweldig en ik genoot enorm van de dynamiek van het moment. Een vergelijkbare positieve ervaring heb ik daarna ook meegemaakt tijdens een Defensie-top in Vaals bij het Drielandenpunt. En uiteraard zijn er vele andere momenten geweest dat ik de samenwerking met collega’s als bijzonder inspirerend heb mogen ervaren.  

2401-IMAGEM-Website-1920x1080-MGM-04

Wat trok je naar deze baan?

Voordat ik bij IMAGEM kwam te werken zat ik bij een bedrijf waar we net een aantal grote projecten hadden afgerond en daardoor de spirit een beetje was verdwenen. Hierdoor stond ik schijnbaar open voor een andere omgeving en ben ik in gesprek geraakt met mensen van IMAGEM. Ik merkte een verschil wat mij bijzonder aansprak. IMAGEM is veel meer “sales driven” en “straalde” dynamiek uit. Het enthousiasme droop ervan af en IMAGEM liet doorschemeren dat er in Capelle nog een bureau beschikbaar was. Dat trok mij over de streep. Min of meer hetzelfde werk, maar bij een frisse jonge club. En niet onvermeld mag blijven dat ik niet meer elke dag 2.5 uur in de auto moest doorbrengen maar kon volstaan met een uurtje fietsen.

Wat is nu je favoriete project?

Bijna alle projecten zijn favoriet, maar voor nu zijn dat zaken die we voor WDO Delta doen. Met name de toepassing van voorgetrainde modellen in het geodomein t.b.v. de automatische correctie van geconstateerde afwijkingen, vind ik uitermate boeiend. Tegelijkertijd kan ik bijzonder veel plezier ontlenen om via het hergebruiken, googelen en de tips en tricks van de mannen “beneden”, te laten zien hoe het werkt.

En ik heb in de Innovatie manager van WDO, een persoon gevonden die duizend en een ideeën heeft om mijn hersenspinsels en (prototypes)² in te zetten in de processen van zijn waterschap.

Op welke prestaties ben je het meest trots?

Eerlijk gezegd vind ik mijn grootste prestatie een project dat ik samen met collega Arjen in mijn beginperiode bij IMAGEM voor het Openbaar register van onroerend goed heb uitgevoerd. Het draaide om het “Prima Project” waarbij het ging om het ondersteunen van het z.g.n. “aanwijs halen”. Denk aan disputen over een perceelgrens (zie rijdende rechter) die beslecht moeten worden. We hebben toen heel hard gewerkt en in een korte tijd enorm veel bereikt.

Daarnaast ben ik meest trots op het resultaat van Check M.App. Ik kan echt blij worden als ik zie dat het wordt gebruikt en toegevoegd. Uiteraard wel in relatie met Delta. En natuurlijk ben ik trots op de samenwerking met de mensen van de Waterschappen. Ze weten mij makkelijk te vinden als er een “proces” ondersteund moet worden.

Met wie binnen het team zou je een keer van baan willen veranderen?

Lastige vraag. Eerlijk gezegd heb ik daar geen antwoord op, en misschien wil ik dat ook helemaal niet geven. Ik ben eigenlijk tevreden met het werk dat ik nu doe. Het enige dat ik anders zou willen zien is dat ik nog meer mag betekenen voor de Waterschappen op gebied van werkproces automatisering. IMAGEM kan ze daar heel goed mee ondersteunen.

Wat is het eerste wat je leerde binnen het bedrijf?

Oh, dat is een hele duidelijke. Het “verhaal” houden, presentaties geven, de boer op gaan, enzovoorts. Dat heb ik van Patrick en Niels geleerd. Om waarde gedreven te opereren en door een batenmanagement bril naar een klant te kijken.

Welke drie woorden zou je gebruiken om je baan te omschrijven?

Dynamisch, uitdagend, maar ook inspirerend, saai kan het van zijn levensdagen niet worden genoemd.

Als je één ding kon veranderen aan het bedrijf, wat zou je dan veranderen?

Locatie dichterbij Krimpen a/d IJssel 😊. Al ben ik superblij met de locatie in Capelle a/d IJssel. Vanwege de afstand tussen Apeldoorn en een aantal collega’s die in het zuidwesten wonen heeft IMAGEM een dependance daar geregeld. Af en toe mis ik dan wel een praatje over alles en niets met een collega die dan veelal in Apeldoorn zitten.

2401-IMAGEM-Website-1080x1080_teamwork_06

Wie was je eerste bureaumaatje? En wie is dat nu?

Dat was als eerste Henk, later werd dat Dennis en als goede tweede Patrick. Nu heb ik het voorrecht om deel uit van het salesteam. En dat is zonder uitzondering een fijne collegiale club mensen die altijd voor elkaar klaar staan en waar ik me uitstekend bij thuis voel. 

Vertel iets over jezelf wat niet veel mensen van je weten.

Ik zou echt heel graag eens een lange zeiltocht over zee willen maken. Mijn eerste wens zou zijn om in drie maanden rondom Groot-Brittannië te zeilen en dan met name de Schotse wateren te verkennen.  Maar daar moet ik de tijd voor kunnen nemen en die gelegenheid heb ik (nog) niet.

Wil je nog iets kwijt?

Even over nadenken…